reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie sztuczne

Wczoraj Macio w koncu przekonał sie do winogron bo przecierki mu smakowały a tkich swierzych to nie chciał ale wzoraj zajadał az miło

reklama
KAsia je wszystko. Dosłownie (oprócz mleka krowiego na które jest uczulona). Byle nie było w słoiczkach i ostatnio gardzi kaszką. Ale je grzanki z wędliną (chodz ma tylkko 5 ząbków) wszystkie gotowane warzywa (fasolka jesienią była przebojem!) uwielbia jajecznice, parówki, wędline i kiełbaskę. Wszystkie zupy- nawet ogórkową! A najbardziej lubi jeść (i wtedy wsunie dosłownie wszystko) gdy dam do krzesełka jej miseczkę, widelec i może jeść sama (teraz to już obowiązek). Ambitna jest!_ tak długo nadziewa kawałek jajecznicy czy np mandarynki aż zje wszystko :)

Adaś też je wszystko, nadal lubi pić mleczko i jeść kaszki. A zje nawet tzw. wodzionkę z dużą ilością czosnku byleby mógl jeść obiad na kolanach dziadka. :-)

eg co to jest wodzionka?????

a u nas ostatnio katastrofa z jedzeniem, chyba wszyscy przechwalili, bo Maja tak ładnie jadła,
a teraz w którys dzień tak mi wszystkim pluła, ze na śniadanie zrobiłam jej:
- jajecznice,
- parówke,
- chlebek z wędlinką
- i kaszke
i wszystko było be,
jej ulubionym posiłkiem jest rosół i pomidorówka,
owoce to już dawno poszły w odstawke, nawet jabłka i banany, które tak uwielbiała :-(
już nie wiem co jej wymyslac, ani kisiel, ani budyń, serki czy jogurty też nie zawsze

a co do jedzenia samodzielnego, to owszem, Maja jak najbardziej chce, ale karmi wtedy wszystkich dookoła, tylko nie siebie :wściekła/y:

:-D wodzionka to taka jakby zupa: pokrojony w kostkę chleb z dużą ilością czosnku, masła, można dodać cebulki, do smaku doprawić solą i zalać wrzątkiem. Najlepiej jeść z podsmażonymi ziemniakami. Pycha! :-)
Adaś w ogóle ostatnio przepada za czosnkiem np. czosnkowe pieczywko (chleb smażony na patelni, przetarty czosnkiem, posolony i posmarowany grubo masłem), nawet ze słoików z kiszonymi ogórkami (zrobiłam w tym roku 200 słojów) wyciąga czosnek i tak go je. Ale potem grzecznie pozwala sobie umyć ząbki miętową pastą. :-D

Mój Kubuś jest strasznym niejadkiem. :-(Każdy posiłek trzeba mu wmuszać.A na dodatek gdy tylko wyczuje jakąś grudkę w jedzeniu (np.kawalątek ziemniaczka) zaraz wymiotuje. Nie potrafi gryźć, mimo,że ma 7 ząbków. Poradźcie mi co mam zrobić ??? Jak nauczyć go gryzienia? Gdy mu czasem włożę coś do buzi np. malutki kawałek chleba to dławi się i wymiotuje. Nie chce wziąć sam do rączki nic co jest do jedzenia.

Aga spróbuj dać mu czekoladę-- ja tak nauczyłam gryżć i żuć Julkę , która też wszystko wypluwała gdy poczuła grudki...

A czy jest jakiś owoc lub coś innego co Kubuś bardzo lubi np. jabłyszko. Zacznij może od czegoś co Kubuś bardzo lubi może wtedy łatwiej będzie mu się przekonać do jedzenia. :-)

reklama
Do góry