reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie sztuczne

Ja już smoczek w butelce z Aventu zmieniłam na dwie dziurki i teraz w koncu mały szybciej je i nie złości się, natomiast w butelkach z campolu używamy ciągle tego samego smoczka, ale porównując z Aventem to on wogole ma większą dziurkę.

Pycha ja tez jestem nie zadowolona z husteczek cleanic. Zużyliśmy jedną paczkę a kupiłam dwie i powiedziałam sobie że ich więcej nie kupię i dostaliśmy w prezencie następną paczkę. Chyba zostawię je na jakąś czarną godzinę :laugh:

reklama
Ja mam 2 duże butle z Aventu, przydają się jak robię zapas mleczka. Ale smoczki mamy jeszcze z jedną dziurką, mały jak sie spręży to 100ml wypija w 15 minut. Może już czas zmienić na dwie dziurki, chociaż moja mama twierdzi, że to jeszcze za szybko.

też słyszałam, że biedronkowe pieluchy są bardzo dobre... na pewno wkrótce wypróbuję jak mi sie skonczą, to sie podzielę wrażeniami:)
Używam chusteczek Nivea, są ok, nie polecam natomiast chusteczek z Rossmana - wyciągają sie po kilka, bo się sklejają, nie wspominając o tym, że pudełko się rozwala i nie zamyka :p
eg miło słyszeć, że tak odpowiedzialna osoba jak Ty przygotowuje mleczko w ten sam sposób co my, już nie czuję się wyrodna matką idącą na łatwiznę ;) ale wody używamy mineralnej do robienia mleczka.

ithildin pisze:
eg miło słyszeć, że tak odpowiedzialna osoba jak Ty przygotowuje mleczko w ten sam sposób co my, już nie czuję się wyrodna matką idącą na łatwiznę ;) ale wody używamy mineralnej do robienia mleczka.
Dzięki za komplement :-[ ja nie czuję się taką odpowiedzialną matką :) Nie używam mineralnej bo i ja i 5 mojego rodzeństwa a także ich dzieci wychowaliśmy się na przegotowanej kranówie i żadne z nas nie narzekało :laugh:

Ja wrażeniami nt. pieluch biedronkowych Dada mogę podzielić się już teraz. Używam na przemian z pampersami. Moim zdaniem są porównywalne. I w tych i w tych jak Kamil leży na boczku to mu siusiu wycieka. Z pampersów chyba nawet częściej, bo one nie mają gumki z tyłu i gorzej się dopasowują. A to wyciekanie doprowadza mnie do szału :mad: :mad: :mad: Zakładam dokładnie, za małe nie są, a w nocy czasem dwa razy muszę go przebierać. Teraz mam zamiar spróbować Happy, może będą lepsze

Faktycznie w pampersach w nocy jak leżał (ale tylko na prawym boczku) siuśki wyciekały tak, że czasem miał nawet i ramionka mokre (to musiało być ciśnienie :laugh:), w Huggisach za to ma suchutko, tylko ze te gumki go trochę uciskają i ma czerwone ślady na udach i pupci. Ale przecież chyba nie mogą być jeszcze za małe bo są do 6kg a mały napewno jeszcze tyle nie ma. Sprawdzimy wagę w przyszłą środę u pediatry.

reklama
my używamy chusteczek NIVEA i jesteśmy zadowoleni..natomiast chusteczeki Cleanic kupuję czasem dla starszego synka, bo on juz niestety nie wyobraża sobie wytrzeć pupci zwykłym papierem toaletowym ;) samago tak zresztą go przyzwyczaiłam...

a mleko przygotowujemy pół na pół, tzn. z wody przegotowanej i mineralnej...

Do góry