reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie sztuczne

Ja chyba podałam z Hippa ale nie jestem pewna. W kazdym razie Maciowi za bardzo nie smakowały

reklama
A ja mam mały problem bo Ala nie chce jeść kaszki, codziennie daję jej zupkę i deserek no i kilka razy karmię mlekiem, ale kaszki najwyżej dwie lub trzy łyżeczki zje i koniec, a ja chciałabym ograniczyć ilość mleka na rzecz stałych posiłków. Czy mam jej dawać jeszcze jedną zupkę?

AsiaM ja w takiej sytuacji chyba bym spróbowała wymieszać kaszkę z owocami, skoro deserki Ali smakują - może wtedy kaszkę da się przemycić ;) a dlaczego nie chce jeść kaszki? może jest jakaś prosta przyczyna - jest za gęsta, za rzadka, czy coś w tym rodzaju?

Powiedzcie mi ile razy podajecie maluchom mleczko. Bo ja już tylko 2 razy rano i wieczorem. No czasami jeszcze w nocy jak barddzo chce pić.

U nas mleczko 3 razy(w tym kaszka), z tego co wiem jest to zalecana ilość porcji w tym wieku. Ale u nas to wcale nie ze względu na zalecenia, po prostu tak wychodzi :) eg to co podajesz Adasiowi w ciągu dnia zamiast mleczka? większą ilość deserków czy zupek?

Poza tymi 2 (lub 3) mleczkami ma jeszcze 3 posiłki: zupkę albo danie, kaszke i deserek. I tyle mu wystarcza. To razem 5 czasem 6 posiłków dziennie.

Ithildin próbowałam różne konsystencje, może to jej nie smakuje bo jest z mlekiem modyfikowanym?

Eg Ala dostaje cyca jeszcze ok. 5 razy w dzień no i czasami raz w środku nocy ale je króciutko, niecałe pięć minutek (z wyjątkiem wieczornego dłuuuuugiego karmienia)

dziewczyny jakie kaszki podajecie dzieciaczkom ??? mi ze względu na skazę Kubusia pozostaje chyba tylko ryżowa,no ale ileż można ::)

reklama
Lena też ma skazę i podaję ryżową i kukurydzianą :) (oczywiście na bazie mleka modyfikowanego dla alergików,mogłabym spokojnie dawać swoje mleczko ale chcę ją powolutku przyzwyczajać do smaku innego mleka,bo jak będzie miała roczek to juz nie chciałabym karmić piersią :) )

Do góry