reklama
AsiaM
mama czterech córek
A ja mam mały problem bo Ala nie chce jeść kaszki, codziennie daję jej zupkę i deserek no i kilka razy karmię mlekiem, ale kaszki najwyżej dwie lub trzy łyżeczki zje i koniec, a ja chciałabym ograniczyć ilość mleka na rzecz stałych posiłków. Czy mam jej dawać jeszcze jedną zupkę?
AsiaM ja w takiej sytuacji chyba bym spróbowała wymieszać kaszkę z owocami, skoro deserki Ali smakują - może wtedy kaszkę da się przemycić a dlaczego nie chce jeść kaszki? może jest jakaś prosta przyczyna - jest za gęsta, za rzadka, czy coś w tym rodzaju?
U nas mleczko 3 razy(w tym kaszka), z tego co wiem jest to zalecana ilość porcji w tym wieku. Ale u nas to wcale nie ze względu na zalecenia, po prostu tak wychodzi eg to co podajesz Adasiowi w ciągu dnia zamiast mleczka? większą ilość deserków czy zupek?
AsiaM
mama czterech córek
Ithildin próbowałam różne konsystencje, może to jej nie smakuje bo jest z mlekiem modyfikowanym?
Eg Ala dostaje cyca jeszcze ok. 5 razy w dzień no i czasami raz w środku nocy ale je króciutko, niecałe pięć minutek (z wyjątkiem wieczornego dłuuuuugiego karmienia)
Eg Ala dostaje cyca jeszcze ok. 5 razy w dzień no i czasami raz w środku nocy ale je króciutko, niecałe pięć minutek (z wyjątkiem wieczornego dłuuuuugiego karmienia)
reklama
Lena też ma skazę i podaję ryżową i kukurydzianą (oczywiście na bazie mleka modyfikowanego dla alergików,mogłabym spokojnie dawać swoje mleczko ale chcę ją powolutku przyzwyczajać do smaku innego mleka,bo jak będzie miała roczek to juz nie chciałabym karmić piersią )