no muj synus tez zjada ale tylko 150 mleka....i to od 2 tyg bo tak to jadł 120....dzis zjad nawet cały słoiczek zupki na obiadek az byłam w szoku bo wcinac to on chce ale tylko soczki i deserki to całymi butlami i słoiczkami
reklama
Kurcze, to ja naprawdę mam jakiegoś straszliwego żarłoka... : choc jeszcze do niedawna jadł mleka 170ml na porcję, ale teraz już 200, i naprawdę nic nie zostaje, no może sporadycznie. Za to deserku czy zupki nie zostawia nigdy, a zazwyczaj robię sama i wychodzi mi 200ml, czasem nawet ponad... czemu te słoiczki są takie małe?? no ale fakt, że te 200ml mleka starcza na 3-4 godziny. No a wczoraj był numer wszech czasów - Oklo zjadł zupkę o 17.30, kolo 19 napił się soczku i zaczął zasypiać. Liczylismy na kąpiel za jakąś godzinkę, a jak nie to chociaż na kaszkę o 22, bo i tak się zdarzało, a on się obudził o... 7.20 rano ;D 12 godzin snu bez kolacji!!!! :
Moj Marcinek zrobił się niesamowity łakomczuch na gotowanie przeze mnie obiadki. Jak niedawno wystrczało mu 200 g tak teraz z apetytem zje i 300g. Za to teraz kaszka już nie jest nr pierwszym. Tu ciągle jesteśmy na poziomie 120 ml (wody lub mleka) i 4-4,5 miarki kaszki. Deserek raz zje cały a raz ledwo połowę. Co do mleczka to nie mam pojecia bo śniadanko i kolacyjka to cycuś ale o 22 z reguły wciągnie jeszcze 180-190 ml mleczka mojego i śpi do rana
Ja chyba też mam łakomczucha. Jeśli chodzi o mleczko to na raz Macio zjada 200ml starcza to na 3-4 godziny, sporadycznie coś zostaje. Od paru dni sama gotuję mu obiadki i deserki i tez wcina każda porcję bez względu na wielkość. Głodomorek jeden :laugh:
diablica2
mały wielki OLO :)
Elusia79- to Kamilek już je z wami obiadki?
reklama