reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie sztuczne

no muj synus tez zjada ale tylko 150 mleka....i to od 2 tyg bo tak to jadł 120....dzis zjad nawet cały słoiczek zupki na obiadek az byłam w szoku bo wcinac to on chce ale tylko soczki i deserki to całymi butlami i słoiczkami

reklama
Macio nie zjada całego słoiczka obiadków, choc słoiczek deserku mu sie zdazyło ale najczesciej je po pół

Kurcze, to ja naprawdę mam jakiegoś straszliwego żarłoka... ::) choc jeszcze do niedawna jadł mleka 170ml na porcję, ale teraz już 200, i naprawdę nic nie zostaje, no może sporadycznie. Za to deserku czy zupki nie zostawia nigdy, a zazwyczaj robię sama i wychodzi mi 200ml, czasem nawet ponad... czemu te słoiczki są takie małe?? :p no ale fakt, że te 200ml mleka starcza na 3-4 godziny. No a wczoraj był numer wszech czasów - Oklo zjadł zupkę o 17.30, kolo 19 napił się soczku i zaczął zasypiać. Liczylismy na kąpiel za jakąś godzinkę, a jak nie to chociaż na kaszkę o 22, bo i tak się zdarzało, a on się obudził o... 7.20 rano ;D 12 godzin snu bez kolacji!!!! ::)

Moj Marcinek zrobił się niesamowity łakomczuch na gotowanie przeze mnie obiadki. Jak niedawno wystrczało mu 200 g tak teraz z apetytem zje i 300g. Za to teraz kaszka już nie jest nr pierwszym. Tu ciągle jesteśmy na poziomie 120 ml (wody lub mleka) i 4-4,5 miarki kaszki. Deserek raz zje cały a raz ledwo połowę. Co do mleczka to nie mam pojecia bo śniadanko i kolacyjka to cycuś ale o 22 z reguły wciągnie jeszcze 180-190 ml mleczka mojego i śpi do rana :)

Ja chyba też mam łakomczucha. Jeśli chodzi o mleczko to na raz Macio zjada 200ml starcza to na 3-4 godziny, sporadycznie coś zostaje. Od paru dni sama gotuję mu obiadki i deserki i tez wcina każda porcję bez względu na wielkość. Głodomorek jeden :laugh:

Kamilkowi apetyt trochę się poprawił.. ale jeszcze nie jest najlepiej, dziś na obiadek zjadł trochę ziemiaków z mojego talerza i popił kompotem jabłkowym:):):) To mu jakoś zasmakowało

Nie jeszcze nie je... ale ostatnio nic nie chciał jesc i jak my jedlismy trzymałam go na rekachi spróbowałam mu dać do buzi trochę ziemiaków i mu posmakowało i trochę zjadł:):):):):):)

Zauważyłam jedną rzecz. Jak Macio jadł obiadki i decerki ze słoiczków to kupki baaaardzo pachniały a odkąd sama gotuję to już nie pachną tak nieładnie ;)

reklama
Dziewczyny a nie zaskakuje was fakt że te wszystkie słoiczkowe specjały bez konserwantów jak podają na opakowaniach mają długą datę ważności?

Do góry