reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie sztuczne

karolinna z tą temperaturą to po prostu wyobraź sobie, że Twoje cialo ma około 37 stopni, więc woda jest trochę cieplejsza. A jesli chodzi o kaszki ryzowe na wodzie, to osobiście nie polecam. Też próbowałam, bo mialam Olkowi ograniczać mleko, ale on tego nie znosi :p oczywiście zjadał, ale z płaczem przez całe karmienie.... a co do gęstości to te przepisy na opakowaniu moim zdaniem są mało adekwatne do rzeczywistości, i trzeba robić po prostu na oko.

reklama
karolinna tak sobie czytam o tych kaszkach i my wlasnie robimy kaszke ryzowa na nutramigenie. z temperatura jest tak,ze jezeli jest za cieple mleczko(ale tak baaardzo),to robia sie grudki,a jak jest takie tylko troszke za cieple,to kaszka wychodzi ok ;D troche malo precyzyjne.mam nadzieje,ze polapiesz sie w tej mojej paplaninie ;) my tez robimy na oko,tzn dodajemy tak mneij wiecej.
elusia79 a jakie mleko podajecie??bo my mamy wlasnie nutramigen na recepte.

dzięki dziewczyny :) zdam się na instynkt macierzyński :) nie mam wyboru :D

estenskar ten nutramigen to specjalnie dla skazowców? mała coś ma parę krostek ale nie wiem czy to po mleczku czy nie było ich wcześniej ?

fakt ,sama kaszka bez mleczka jest mdła i niedobra :p

karolinna nutramigen jest tez dla dzieci z nietolerancja laktozy i kolka jelitowa. al echyba dla dzieci ze skaza jest najlepszy,my nie podawalismy innego mleczka HA. Filip ma straszna wysypke jak zje jakis alergen,a po bialku ma cale policzki czerwone i takie szorstkie.

Karolinna ja miałam kaszkę jabłkowa, ale trochę mdła, lepiej Kamilkowe przypadła do smaku z owoców lesnych, i bananowa.

Estenskar
mam teraz nutramigen, ale miałam Bebilon sojowy i kamil nie chce ani jednego ani drugiego:(, juz nie wiem co mam robić, chcę wrócić do pracy i jakos muszę go nauczyć:(, ale juz nie mam pomysłów

Czy dawałyście może swoim dzidziom nestle misiowy ogródek. Ja dostałam próbkę marchewki z grodzkiem. Jeszcze Maćkowi nie dawałam ale ciekawa jestem czy może któraś z was dawała i oczywiście jaka była minka bobaska ;)

Emi ja dawałam , też dostałam tę próbkę, smakuje jak kaszka i za bardzo tej marchewki i groszku tam nie było wyczywalne. Kamilek nie chcial jeśc i dałam mu tam trochę marchewki z jabłkiem którą sobie zrobiłam samam i po wymiszaniu było pycha i zjadł.

Ja dzisiaj dałam Ali Danonka, chciałam dać jej tylko na spróbę troszeczkę, ale jej tak zasmakowało, że wymusiła na mnie cały kubeczek ;)

Karolina ja też karmie Bartoszka piersią no i oczywiście oprócz tego zupki przecierki itd. jeżeli chodzi o kaszki to na początku kupowałam kaszki i robilam na wodzie a teraz kupuje mleczno -ryżowe z mleczkiem modyfikowanym Bobovita (ostatnio malinową) :)dodaje wody według przepisu na opakowaniu i mój maluch sie zajada.
Pozdrawiam

reklama
karolinna pisze:
to można zrobić kaszkę na wodzie? ::) na opakowaniu nie pisało nic o tym tylko o mleku ::) mam kaszkę ryżową nestle ::)

A ja robię kaszkę ryżową na "mleku piersiowym" :). Temperatura i gęstość oczywiście na oko!

Do góry