reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie sztuczne

Słuchajcie, sytuacja awaryjna!!!!!!! skończyło mi się mleko, Olek za 3 dni skończy 4 miesiące, myślicie, że kupić 2 czy jeszcze jakies mniejsze opakowanie 1 i pogadać najpierw z pediatrą? (idziemy w poniedziałek)
asik powodzenia ;)

reklama
też tak myślę, że 3 dni nie robią różnicy, tylko na opakowaniu jest coś takiego, że po skończeniu 4 miesięcy za zgodą pediatry można podawać mleko następne, to myślałam, że lepiej później niż wcześniej... ale w sumie więcej kalorii dobrze by Olkowi zrobiło, może by się na dłużej najadał mały żarłok ;)

Ja bym już kupiła 2 te kilka dni nie powinno zrobic róznicy.
Mysmy akórat przeszli na 2 jak Macio miał równo 4 miesiace a to dlatego ze chciałam skonczyc zapas 1

My na 2 tez przeszliśmy 3 dni przed skończeniem 4 m-ca i nie konsultowaliśmy tego z pediatrą. Myslałam że po tej 2 nie będzie już tak często jadła, ale w sumie przerwy przedłużyły sie o 1 godzine, a Maja wypija nie 100ml a 160 mleczka.

Na noc próbowałam jej dawac mleczko zagęszczone kaszką, ale też nic z tego i tak po 4-5 godzinach budziła się głodna.

A to nowe jedzonko cos nam nie idzie, Maja ma 1 mały słoiczek na 3 dni, a i tak nie zjada wszystkiego.

Adaś dzisiaj wpakował w siebie pół słoika marchewki z Hippa, otwierał buzię aż miło i mruczał am ;) Tyle że wyglądał potem jak dziecko wojny, marchewka wszędzie na nosku, buzi, łapkach. A jak mu umyłam buzię to został taki jakiś pomarańczowy. Nie wiedziałam że to tak barwi. Nawet smoczek którym potem pił mleczko nabrał żółtawej barwy. Po mieszaninie soczku marchewkowego i żelaza sadzi teraz zielono- wściekle żółte kupki. ;D

eg u nas po marchewce było to samo z kupkami, i smoczki, które znalazły się w buzi odpowiednio szybko - pomarańczowe :) ale to schodzi. U nas dalszy ciąg dyni, a potem znów wracamy do marchewki, zobaczymy...

Na jutro mam jeszcze tą drugą połówkę słoika marchewki, a pojutrze nie wiem, albo marchewkę z jabłkiem albo z innej beczki- brzoskwinie lub morele.

reklama
Do góry