reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

reklama
A ja właśnie załapałam maksymalnego doła :( Z dwóch piersi po 8h ściągnęłam 20ml. Już nawet karmienie mi nie wychodzi.
nie przejmuj sie!!
ja rano sciagam kolo 50, teraz wieczorem udalo sie 60, a to daje butle na rano 110 dla mlodej, zawsze tak robie juz teraz ze cyc za kazdym razem -ile possie to possie i potem od razu bulta 60 lub 90 sztucznego zalezy ile chce jesc, w kazdym razie nie pr zejmuje sie ze za kazdym razem nie daje jej butli z moim mlekiem bo moglabym to robic ale nie chce miec cycow jak wiadra choc i tak juz prawie mam:/// co rano dostaje wlasnie taka mega butle z moim mlekiem to ciagnie niemal jednym duszkiem. zawsze robie wlasnie butle z mlekiem z dwoch sciagniec. kurcze cycki od urodzenia wielkie jak balony a wcale nie daja masy mleka. z drugiej strony boje sie rozbujac laktacje na full.

poza tym ja nieraz tez mialam ze ledwo 20 wycisnelam ale to jak mialam nerwy stresy i wylam, a jak jestem zadowolona, na luzie to wiecej sciagam i szybciej leci. poza tym od paru dni jak pije piwo to raczej tak wyciagam na luzie 50-70 gora. nie zaprzatam sobie glowy w kazym razie wazne zeby mloda jadl i byla w full formie:) cyc kazdorazowo jest (chyba ze weekend i maz wstaje to wtedy daje albo moje mleko albo sztuczne w butli) a potem kompletuje sztucznym.

Zycie jest do bani - Wy chcecie i mozecie karmić, a brakuje mleka, ja mam mleko i wylewa do zlewu bo mały tylko przez nie cierpi :( Normalnie serce mi peka :( I to akurat teraz jak wreszcie uregulowała mi sie laktacja i produkuje sie akurat tyle ile trzeba :( Normanie sie poryczalam. Ide jutro do alergologa - udalo mi sie malego wkrecic na wizyte jakims cudem. Zobaczymy co on na to wszystko powie.

Ponawiam pytanie - czy ktoras z Was uzywała/używa Bebilona Pepti? Jak dziecko je toleruje i z jakiego powodu je dostało? No i czy tylko mm je,czy troche cyca tez dostaje?

ja podaje bebilon pepti, ale będziemy chyba zmieniać na nutramigen. mój bez problemu na niego przeszedł, mimo iż dla mnie to mleko śmierdzi. dostał je z powodu podejrzenia uczulenia na krowie mleko. dostaje też troche mojego mleka

malutka....ja czasami musze piersi zmieniac 3 razy...lewa prawa i znowu lewa.....ale powiem ci ze mam swiety pokoj.....daje tyle razy ile chce a w zamian dostaje 5h snu....u nas tez tak jest ze jak zasypia na rekach a ja odloze i odrazu sie budzi to zazwyczaj daltego ze nie dojadla....ja poje na 100% to odkladam i jest spanie....tak wiec probuj zmienic cyce ile sie da:)

TEZ TAK MIALAM ZE JAK WLACZALAM LAKTATOR TO CZASAMI BYLO 30ML, TRZEBA TO PRZETRZYMAC I POPROSTU KARMIC, BO ZNOWU WROCILO MLEKO I JEST 150ML

Ja też tak miałam jak mała skończyła 3 tyg., przez 3 dni przystawialam ją dosłownie co pół godziny do jednej i do drugiej piersi i w końcu ruszyło. Teraz ściągam 140 z jednej piersi, ale ściągam tylko wtedy gdy drugą karmię małą. Inaczej chyba bym nie ściągnęła więcej niż 50..
Nice-girl, my używaliśmy bebilonu pepti przez 2 lata, nie było żadnych problemów, ale mimo wszystko karmiłabym piersią na Twoim miejscu, porozmawiaj z alergologiem od jakich produktów zacząć dietę, zastanów się, a może nawet spisz przed wizytą dokładnie co jadłaś i pilaś w ostatnich dniach, dobrze jest prowadzić dzienniczek co i kiedy jadłaś i kiedy jadło dziecko i jaka była jego reakcja. W ten sposób widać na co reaguje. Aaa i zapytaj lekarza o testy z krwi na alergię pokarmową. U mnie w lab. taki test z 20 alergenów kosztuje 150 zł.
Powiem Wam jeszcze że odstawiliśmy wszystkie witaminy łącznie z D i K tydzień temu i teraz mamy od wczoraj normalne żółte kupki bez żadnego śluzu.

mam pytanie do dziewczyn które dokarmiają sztucznym czy wasze pociechy przestają chcieć ssać mocniej pierś?? Moja jak zaczęłam dokarmiać mlekiem to się wycwaniła i jak jest ma maksa twarda pierś to ssie aż miło ale jak juz się zrobi taka zwykła to już jej się nie chce wysilać zaczyna płakać i czeka na butelkę z butelki zje do 40 ml. Mam mleko bo z takich zwykłych potrafie ściągnąć z obu nawet 100 zaraz po jej karmieniu więc to musi być wina tego że jej się nie chce już wysilać?? Coraz częściej chce butle:(

reklama
Dzięki dziewczyny za pocieszenie !
Dzisiaj po nocce znowu tylko 30ml.
Najpierw walczyłam ze zmasakrowanymi sutkami, potem z zastojem, potem z laktatorem i odciąganiem w środku nocy, a na koniec kiedy poczułam chęć trzasnąć tym wszystkim, to mleko samo się skończyło ;/ i co ? I durna siedzę i płaczę, że mi się mleko kończy. W ciąży nie miałam takich nastrojów jak teraz ;/
Spróbuję ją przez kilka dni przystawiać do zdrowej piersi i zobaczę. Cycusia już nie ciągnęła od trzech dni ;(

Do góry