reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

reklama
a Wojtus je: jablko tzn nie je samego bo nie lubi, ale z czyms, gruszke, winogrono, marchew, banana, warzywne przeciery, a najbardziej dynie z ziemniakiem smierducha tego wstretnego........

brokuły pachna nie lepiej niz dynia. Napewno nie kupie wiecej bo bym musiała podawac w masce. Nie mowiac ze kupa na drugi dzien pachnie nie lepiej. Jak bym miała wroga to bym karmiła młoda brokułami cały dzien i dała drugiego dnia do popilnowania przez cały dzien tak na kilka zmian pieluch. Ach jaka urocza zmesta ;-)

Mój zjada wszystko, zwłaszcza jak jest głodny, chociaż początki były ciężkie. Odnośnie brokuła to jeszcze nie otworzyłam słoika. Zapach na pewno będzie intensywny, bo zwykły brokuł też taki ma. Ciekawe tylko jak na niego zareaguje młody. Gdy sama robiłam, to były bóle brzuszka.

dawidowe może właśnie wymyśliłaś sposób na wredną teściową. Nafaszerować malucha i do teściowej. A niech ma za swoje :-D

A ja cała happy,bo po bananie na razie nie ma wysypki:))).A wszystkie te słoiczki w większości są z bananem- kilka tylko znalazłam bez.No,to mi ulżyło:)))>Oby nic nie wyskoczyło w następnych dniach,oby się nie uczuliła...szczęście w nieszczęściu ,że u Amelki ta reakcja alergiczna jest naprawdę szybka,więc od razu wiem,co jest "nie takie".

Powiedzcie mi dziewczyny czy po kaszkach Wasze pociechy też miały problem z wypróżnieniem?
A co do zupek, obiadków, deserków to jak podajcie, tzn czy naraz jedno i drugie? w jakich godzinach?
Co do soków to w czym podajecie ? w butelkach, kubkach czy łyżeczką, jak często i o jakich porach?
Wczoraj zauważyłam, że Oliwka jakoś za sokiem nie przepada - może za kwaśny dla niej, ale trochę wpiła z łyżeczki. Za to jabłko z marchewką, jabłko z morelą i samą marchewkę bardzo lubi.
Zupek ze słoików jeszcze nie podawałam, raz tylko jedną, którą sama ugotowałam i nawet jej smakowała.
Pytanie też do mam karmiących piersią - jak podajecie zupkę to pierś też podawałyście na początku? przed czy po zupce i w jakiej ilości tej zupy na początek podać?

Ostatnia edycja:
Odkąd Amelka je cos innego,niz tylko moje mleko,to kupy zdecydowanie twardsze- musi sie porządnie nastękac,zanim z siebie wydusi,ale przeważnie daje radę.Czasem tylko,jak stęka,stęka i nic,to biore ja na przewijak i doginam nóżki do brzuszka- przeważnie pomaga :)- ostatnio jak wystrzeliła,to na pół pokoju poleciało:))).Ale ja teraz robie tak,że owoce dostaje na II sniadanko,do kaszki.A soczki rozcieńczam pół na pół z wodą,bo maja za mocny smak.Pije z butelki ,ma jedną ulubioną zwykłą treningową babydream z rossmana - tych z aventa nie chciała,może za mało leciało?
Obiadków jeszcze nie je,więc tu nie pomogę:(.

happybeti a te owoce to ze słoika jej dajesz? a jaką kaszkę podajesz?
Mojej podałam smakową (bananową) może dla tego tak zakorkowało, dziś odpuszczę ta kaszę a podam póżniej same owoce i pierś może ją ruszy.

Ostatnia edycja:
Kania ,bo suszone banany w ogóle działaja zapierajaco,np. Humana przeciw biegunce jest z bananów.Więc kaszka bananowa miała prawo.Ja daję sinlac pół na pół ze zwykłym kleikiem ryżowym,bo sam Sinlac jest zbyt słodki i tuczący.A owoce ze słoiczka- robie taka gęstą kaszkę na wodzie i do tego te owoce,bo Amelce mlecznych nie wolno .Ale wczoraj tego banana dałam świeżego.Dziś też dam,bo jak na razie,odpukac,jest ok.
Same owoce powinny ruszyc,ale naprawdę polecam kilka łyków ciepłej wody rano,na czczo- możesz dac ostrożnie z filiżanki,jak Oliwka nie chce butli- moi chłopcy tez butli nie tolerowali i normalnie z filiżanki im pić dawałam.

reklama
happybeti sama pierś ją ruszyła, tak mi się posrynkała przy jedzeniu, że aż miałam podskoczyć z radości, wszystko zasrynkane w tym i ja, ale to mało ważne !!!

Do góry