reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

reklama
faktycznie, czasem nawet nie na alergików, ale wrażliwych żołądkowo zmiana wody źle wpływa.
kurcze, może przejść na butelkową? sama już nie wiem, mąż powie, że oszalałam.

My mamy tutaj tak fatalną kranówę, że nie da się jej pić. Nie tylko Wojtkowi gotuję wodę butelkową. W domu mamy "dystrybutor" z wielką butlą mineralnej i nie pijemy nic innego.

my pijemy kranówkę, ale sama już nie wiem, w sumie mały pije ją od urodzenia praktycznie...
dobranocka nie przepraszaj. to może ja źle odebrałam po prostu :-) pisałam na którymś wątku, chyba na obawach. nasza pediatra powiedziała, że są obostrzenia i ona nie może za bardzo wypisywać mleka refundowanego, więc muszę iść do alergologa, koło nas wizyta na 16.05 dopiero, więc muszę się gdzieś indziej rozejrzeć, a mam już dość lekarzy, aptek itd :-(

Tak, już sobie przypomniałam Twojego posta w innym wątku.
Masz prawo mieć dzisiaj zły humor: wg specjalistów amerykańskich DZISIAJ JEST NAJGORSZY DZIEŃ W ROKU. A dla mnie jest całkiem radosny, bo szczepienia minęły spokojnie i nie mamy alergii ani AZS :))))))))))

Natolin - no to nie będziesz jedyną 'wariatką'. Ja jeszcze ani razu Przemkowi mm nie zrobiłam na kranówie. U nas straszny syf jest - czasem żółta leci. No ale w weekend kupiliśmy 5 zgrzewek Primavery i stwierdziliśmy że jak to zużyjemy to koniec z mineralną. Przejdziemy na oligoceńską. Z mineralną jest też ta wygoda że nie trzeba gotować. Wlewam tylko do butelki i w podgrzewacz wstawiam :D No ale za jakiś miesiąc koniec dobrego ;)

No i napisz o co chodzi z tym mlekiem refundowanym - tylko alergolog będzie mógł wypisywać? Czy chodzi o to że trzeba zanieść do pediatry zaświadczenie od alergologa?

hmmm, nie zrozumiałam z tą wariatką ;-) bo mój jeszcze nie pił nigdy na innej niż kranówie ;-) myślisz, że oligocenka się nadaje? bo w sumie mieszkam obok.
pediatra może, ale musi mieć zaświadczenie od alergologa, dlatego pytałam Cię gdzieś o alergologa gdzie tak szybko załatwiłaś.

reklama
Do góry