reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

reklama
tak na dobra sprawę ,to WSZYSTKO może uczulać:(,dlatego u mnie herbatki szybko powędrowały na półkę(może ktoś chce,hehe;)),a daję wodę z odrobiną glukozy,żeby przyjemniej się piło:)

Ostatnia edycja:
No to Justynka nie dostanie nic oprócz Gerbera. A jak lekarka zawyrokuje to chyba przejdziemy na czystą wodę.... Bo starsze dzieci nie przełkną Nutramigenu ani Enfamilu za zadne skarby! Chyba ze były na tym chowane od początku i są przyzwyczajone.

nie zgadzam się dobranocka.
mojej znajomej dziecko przeszło na bebilon pepti ok. pierwszych urodzin. (bo to nie enfamil tylko bebilon pepti)
mój też na początku pił normalne mleko.
zresztą często skaza jest diagnozowana później i jakoś dzieci przechodzą na inne mleko, przecież nie umierają z głodu.
a Ty się nie stresuj, to nie musi być to,nie martw się na zapas! przytulam :-)

U mnie maluch przeszedł na Nutramigen po 2 miesiącach picia mleczka z piersi i nie było żadnego problemu. Miał trochę dziwną minę, ale pił :) Widać dzieciom to pasuje.

no w sumie... chociaż może woda nie ;-)

Z tą wodą wbrew pozorom też bywa różnie. Wiadomo, że mineralna nie uczuli, ale przegotowana kranówka- może. Moje starszę dziecię miało problemy skórne po przeprowadzce do innego miasta. Dodam, że tylko ją kąpałam w kranówce. Musiało tam być dodawane coś co ją uczulało. Nie wyobrażam sobie co by było gdyby piła tę wodę.

faktycznie, czasem nawet nie na alergików, ale wrażliwych żołądkowo zmiana wody źle wpływa.
kurcze, może przejść na butelkową? sama już nie wiem, mąż powie, że oszalałam.

reklama
nie zgadzam się dobranocka.
mojej znajomej dziecko przeszło na bebilon pepti ok. pierwszych urodzin. (bo to nie enfamil tylko bebilon pepti)
mój też na początku pił normalne mleko.
zresztą często skaza jest diagnozowana później i jakoś dzieci przechodzą na inne mleko, przecież nie umierają z głodu.
a Ty się nie stresuj, to nie musi być to,nie martw się na zapas! przytulam :-)

No to fajnie ze się nie zgadzasz :-) Dla mnie te Twoje niezgadzanie się to wielka ulga! Ja tylko mówię co słyszałam z wielu źródeł. I to co powiedziała lekarka mojej siostrze jak ta przyszła ze swoją niedożywioną pchełką Maleńką...
Dziękuję Natolinko - odwzajemniam uściski! Widzę że powiedziałyście mi tu to samo co pani doktor w gabinecie - zeby nie martwić się na zapas i nawilżać powietrze, bo Mała ma bardzo delikatną skórkę. Kamień z serca! A Wy wspólnie to dyplom z medycyny macie u mnie :)))))

Do góry