A ja do tej pory nie wiem co to jest nawał pokarmu (a rodziłam półtora tygodnia temu) - pewnie dlatego, że ja po cc jestem.
Pokarm niby mam, małego karmię, ale zastanawiam się,że może ja mam za mało tego pokarmu, albo jest zbyt małoodżywczy dla dziecka bo po karmieniu jest w stanie przespać maksymalnie godzinę, a często śpi parenaście minut i płacze. W szpitalu położna doradziła mi, żeby karmić małego maksymalnie 40 minut z dwóch piersi a jak jest niespokojny to dokarmić z butli. Ale ja nie jestem przekonana co do tego, jak myślicie?
wiesz zawsze jak nie jestes pewna czy sie najada, to mozesz sprobowac dac butle i zobaczyc jak zareaguje, po jednorazowym podaniu butli nie powinno sie nic podziac- chodzi o butle zamiast cyca, ale jak masz watpliwosci czy masz wystarczajaco mleka, to wtedy sciagnij troche z piersi, mozesz tez sciagac trche pokarmu miedzy karmieniami i przelewac do butli. Ja mialam np tak ze jak chcialam sciagnac na pozniej to potem mala byla glodna, wiec nie sciagalam na zapas. Natomiast to co sciagnelam to dawalam po karmieniu cycem