reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersią

Kurcze dałyście mi do myślenia, bo ja żadnej diety nie planowałam...
W sumie to menu tak układałam, żeby było ok. Kapusty, grzybów, itd. nie mam nawet, a to co będzie- oprócz karpia to już jadłam, ale może rzeczywiście się ściągnąć?

No ja sie chyba sciagam, a po Wigilii mleko wyleje. Tylko nie wiem, jak dlugo odczekac. Moze tak, jak sugeruje monimoni cala dobe?

reklama
No ja sie chyba sciagam, a po Wigilii mleko wyleje. Tylko nie wiem, jak dlugo odczekac. Moze tak, jak sugeruje monimoni cala dobe?

Ja odstawiam na całą dobę bo wiem, że nie odmówię sobie niczego :) Mam zamiar łyknąć nawet małego drinka więc doba musi być odstępu. Wiem, że "grzeszę" ale dziecku krzywdy mm przecież nie robię :)

To będzie druga Wigilia w moim życiu,kiedy będę jeść wyłącznie rybę pod każdą postacią;-). Ponieważ będzie też moja ulubiona zupa rybna,więc nie będzie źle:tak:. A co do wypicia alkoholu, to na pewno wypiję troszeczkę, bo na wieczór i tak daję Frankowi mm.

u nas się w wigilię nie pije
co to jest kulebiaczek?
niestety np przy alergikach alergeny utrzymują się o wiele dłużej niż pół doby, więc ja bym nic nie zjadła gdybym karmiła

Powiem wam,ze juz sama nie wiem, co w koncu zrobie. Chyba zdecyduje jutro popoludniu.
A u nas w domu nie ma zakazu na kieliszek wina po kolacji wigilijnej, ale ja i tak raczej w Wigile nie pijam.Predzej w Boze Narodzenie wlasnie do obiadu.

sugar - co dom, to obyczaj :-)

No wlasnie, co to jest kulebiaczek???

reklama
Kulebiak to taki wielki pieczony pieróg, zawsze z nadzieniem, najczęściej z mięsa, ale ja najbardziej lubię z kapustą. To potraw kuchni kresowej :-) Można poszalec z inwencją i np. zrobic na cieście francuskim :-)

Co do picia w wigilię. Ja jestem przeciwniczką. religia zabrania przed pasterką, a skoro to święto religijne...
U mnie się ogólnie w domu nie piło. Ja się do tej pory pic nie nauczyłam...

Do góry