cos zjadlas nowego? bo tak to wyglada jak nietolerancja.moriam ja mam uczucie flaków, a jak nacisnę to dosłownie tryska!!! Przy nabrzmiałych nigdy tak nie było.
Ja sobie wkręcam, że Artek się nie najada, a mąż twierdzi, że on je za dużo.
Kupy dziś byle jakie i ulewa po trochu- nigdy nie ulewał... co to może byc?
reklama
czarodziejkaM
Fanka BB :)
Mój synek też jak trzyma pierś w buzi i jak już się naje to czasami sobie tak trzyma sutka,podtrzymuje językiem i się uśmiecha na całą szerokość ust,no zawsze mam ubaw z tego hehe.Moriam ja się zmagam z laktacją prawie ciągle,piję herbatki,piwo,bawarkę...gdybym tego nie robiła to pewnie byłoby już po laktacji.Ja już od pewnego czasu( jak mały chyba skończył 2,5 miesiąca) daję jedną butlę mm na noc,nie mam wyrzutów z tego powodu,wiem ile dziecko zjadło i że sie najadło,jak skończy 3 miesiące to będzie dostawał 2 butle mm,żeby brzuszek powolutku się przystosowywał do sztucznego.Mam zamiar karmić do pół roku maksymalnie,myślę że będzie krócej.Uczucie pełności w piersiach to mam tylko po tej nocy,jak dostanie mm i wtedy nie karmię.Na dniu flaczki :-(
sugar_and_spice
matka Króla
Myślałam o tym, ale nic mi nie przychodzi do głowy...
Poprzednio też tak było super i raptem zielony śluz i raptem ok... po szpitalu, więc nawkręcałam sobie, że może wtedy to przeziębienie wychodziło przez2-3 tyg... no i się boję...
Poprzednio też tak było super i raptem zielony śluz i raptem ok... po szpitalu, więc nawkręcałam sobie, że może wtedy to przeziębienie wychodziło przez2-3 tyg... no i się boję...
Ja mam uczucie pełnych piersi tylko w nocy, po kilku godzinach snu bez karmienia. W dzień mam uczucie "flaczków", ale Olek się chyba najada, bo nie widać, żeby chudł.
Mm dostał raz, NAN, 10ml na spróbowanie czy się nie pochoruje, a tak to tylko cyc i cyc już 2,5 miesiąca.
Ja też od kilku dni w dzień czuję "flaczki". Dzisiaj to już w ogóle bo mały praktycznie non stop na cycku. Daję ile chce bo mi go szkoda jak tak płacze i go boli.
ja tez dzis na noc mm daje i zobaczymy, jak nocka ladnie minie dzieki temu, to wprowadze taki system na codzien. A karmc piersia to ja planowalam do mojego powrotu do pracy, czyli tak do 4-5 miesiaca Maury. Zobaczymy czy wytrwamyMój synek też jak trzyma pierś w buzi i jak już się naje to czasami sobie tak trzyma sutka,podtrzymuje językiem i się uśmiecha na całą szerokość ust,no zawsze mam ubaw z tego hehe.Moriam ja się zmagam z laktacją prawie ciągle,piję herbatki,piwo,bawarkę...gdybym tego nie robiła to pewnie byłoby już po laktacji.Ja już od pewnego czasu( jak mały chyba skończył 2,5 miesiąca) daję jedną butlę mm na noc,nie mam wyrzutów z tego powodu,wiem ile dziecko zjadło i że sie najadło,jak skończy 3 miesiące to będzie dostawał 2 butle mm,żeby brzuszek powolutku się przystosowywał do sztucznego.Mam zamiar karmić do pół roku maksymalnie,myślę że będzie krócej.Uczucie pełności w piersiach to mam tylko po tej nocy,jak dostanie mm i wtedy nie karmię.Na dniu flaczki :-(
lolkak
Październikowa Mama Mai
Ja Majkę karmię co 2 godziny czasem częściej. Za każdym razem trwa to ponad godzinę. jak tylko skończy się karmienie mała pcha swoje rączki do buzi. Już sama nie wiem czy się ona nie najda czy tylko tak je sobie śsie. Z karmieniem butlą mam mega problem,bo ona nie toleruje smoczków. Ciężko jej nawet włożyć go do buzi.
Joanna@
Dziewczyny....mialam wlasnie pytac, ale juz dostalam odpowiedz.Ja juz wogole nie mam uczucia pelnosci piersi, nawet w nocy. Tez sie zastanawialam czy mala sie najada ale karmie ja tak co 2h, przybiera na wadze to chyba tak? A musze przyznac ze jest to przyjemne jak piersi sa miekkie a nie takie nabrzmiale. Ile trwa u was karmienie? U nas max 15 min. Zazwyczaj kolo 10, to chyba krotko? Wogole mam problem z laktatorem jak go przystawiam to nie ma ani grama mleka a jak mala zaczyna ciagnac to odrazu czuje jak naplywa. Moze psychicznie sie blokuje:/
Joanna- malutka na pewno sie najada, skoro karmienie trwa krotko i wystarcza na dwie godziny.
ja na noc w koncu nie dalam mm. Odciagnelam swoje, udalo sie uzbierac 150ml, bo chcialam miec kontrole ile po takiej porcji przespi. No i co? po kapieli dostala cyca i spala po cycku od 21 do 2.30! w nocy dalam butle z moim i spala do 6. Czyli reguly nie ma No ale teraz nad ranem dorobilam mm, bo po 45 min cycka wciaz byla nienajedzona, a z cycuszkow juz nic raczej nie cieklo, bo byla wkurzona. Chyba zaraz sie podlacze pod laktator. Uwielbiem to))(czyt. ironia)
ja na noc w koncu nie dalam mm. Odciagnelam swoje, udalo sie uzbierac 150ml, bo chcialam miec kontrole ile po takiej porcji przespi. No i co? po kapieli dostala cyca i spala po cycku od 21 do 2.30! w nocy dalam butle z moim i spala do 6. Czyli reguly nie ma No ale teraz nad ranem dorobilam mm, bo po 45 min cycka wciaz byla nienajedzona, a z cycuszkow juz nic raczej nie cieklo, bo byla wkurzona. Chyba zaraz sie podlacze pod laktator. Uwielbiem to))(czyt. ironia)
stripMYmind
a ja do tej pory mleczna kraina, a od 2 dni w jednym cycu ledwo co....nawet ponocy flaczek a drugi pękaty..... poslalam A. po karmi i herbatke i malego dostawiam do tego flaka
reklama
Podziel się: