reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

No moja potrafi co pół godziny :/ ale to tylko kilka razy pociagnie i koniec! Smoka daje ale juz na nia nie działa :)
A dajesz je chrupki kukurydziane??

Mojej już wyszły dwa ząbki :)
Teraz nie mogła usnąc np to karmiłam ją co 10-15 min az padła. Ale to nie chodzi jej chyba o jedzenie tylko o to zeby sie przytulic do cyca!

reklama
dziewczynki podajcie rozpiskę tak mniej więcej jak dzieciaczki jedzą o muszę Igorowi chyba trochę uregulować tryb życia
on ostatnio też coś więcej cyca a na dodatek zaczyna gryźć dobrze że zębów nie ma jeszcze ale to gryzienie chyba dlatego że chcą się przebić

6 cyc
7-8-9 spanko
9cyc( aby sie napić tylko)
9:30 kaszka
10:30-12:00 spanko
12- zupka i cyc
14spanko,spacer
16 owoc i cyc,chrupacze
17( czasem spanko)
19kąpanko
19:30 CYC

22:30 cyc
i do rana ze 3 -4 razy cyc

nie sąto sztywne godziny funkcjonowania Igorka ale tak mniej więcej

OOO jeny, a ja nawet nie wiem jak to wyglada :D na zywiol ide :D

Ale jak w domu jestesmy to mniej wiecej jest tak:

8-9 cyc
10 spanko
11-11.30 pobudka, cyc
12-14 spanko
14.30 obiadek+owoc, cyc
15.30 spanko
17.30 pobudka, cyc
19-21 kąpiel, cyc, spanie - nieraz już o 19.30 śpi, nieraz walczy do 21 ;)

Tak mniej więcej to się przedstawia. Przewaznie są 3 drzemki w ciągu dnia , każda do 2 godzin.
Ale ogólnie jest róznie, bo jak gdzieś jadę, choćby na zakupy to już jedno spanie odpada.

Oj u mnie to różnie wygląda.. ostatnio cyc jest ciągle grany :) mniej więcej tak

6-7 pobudka, cyc (około 8 daje teraz jakiś owoc)
9 - cyc, spanie
11 - pobudka, cyc
13-15 - spanie (przed tym cyc) spacer
po spacerze jeszcze cyc
17 drzemka przed tym cyc
19-20 kapiel cyc przed i po

20 sen...
w nocy tostatnio dwa karmienia do trzech :/

Więc ogólnie rzecz biorą cyc jest cały czas grany ostatnio :/
Czasmi jak ją chce uśpić to potarfi być przystawiana do cyca trzy razy... cmoknie trzy razy i sie uspokaja. I tak kilka razy :/

Zawsze przed snem musi dostac cyca i po śnie!

Nie wiem czemu tak duzo razy je... jak myslicie??

A innych rzeczy nie chce..
teraz spi jak sie obudzi spróbuje dac jej kasze z owocami

dziewczynki podajcie rozpiskę tak mniej więcej jak dzieciaczki jedzą o muszę Igorowi chyba trochę uregulować tryb życia
on ostatnio też coś więcej cyca a na dodatek zaczyna gryźć dobrze że zębów nie ma jeszcze ale to gryzienie chyba dlatego że chcą się przebić

AGA4444 a Ty ile karmisz?? Jak to u Ciebie wygląda?

AGA4444 a Ty ile karmisz?? Jak to u Ciebie wygląda?
hmmm u nas to różnie ale mniej więcej tak:

6-7 cyc i pobudka:-(
9 kaszka
10-11 cyc i spanko
12 po przebudzeniu cyc
14-16 (tu różnie) obiadek bo tu jest spanko
17-18 cyc
19:30-20 cyc i spanko
i tu teraz tak mniej więcej co godzinę do 23 cycka sobie cyca:confused: chyba z samej potrzeby ssania a jak bym mu nie dała to wpada w histerię:no:
2:30 cyc

a w między czasie coś tam jeszcze przegryzie chrupki czy jakiś owoc(ale to to rzadko bo nie chce żadnego oprócz banana który go uczula :-()

u nas ze względu na mój powrót do pracy wyglada to tak:
6 - cyc
9 - kleik z owocami na cyckowym
12 - po spacerze cyckowe ale z kubeczka
14.30 - wracam z pacy a więc cyc, cyc, cyc przez prawie godzine sie delektuje
18 - obiadek
21- cyc i spanie
a w nocy średnio 2 razy ssanie ok. 24 i 3

U mnie
7 pobudka i cyc
9 spanie
10:30 pobudka i obiadek + cyc
12 spacer + spanie
13:30(14) cyc
15:30 kisielek (co kilka dni)
16 spanie
17:30(18) owoc + cyc
20 mycie
20:30 cyc
okolo 5 cyc

reklama
tu powinnam to wstawić....:sorry:
ok 6-7 cyc w łóżeczku spanko
ok 9 cyc

o 10 kleik ryżowy
obiadek ok 12-cyca po godzinie obiadek- albo słoiczk albo gotowany
15 kaszka mleczna (ze względu na moją pracę )
17 jakiś deserek,
18 cyc ,
ok21 po kąpieli cyc i sen do rana
casami jak się przebudzi ok 22-23 to cyc
miedzy czasie jakieś chlebki, ciateczka, chrupki kukurydziane, skubanie mojego obiadu, no i stasndardowo po każdym posiłku musi się napić więc cyc:-p

Do góry