reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

reklama
No gotuję normalnie, ale żeby bardziej gęsta była niż sypka i ona ją rączkami je. Ale nie przepada zbytnio, woli makaron. Często jest tak że kasza nienaruszona a wszystko inne wsunięte.

Dziunka jak super że twoja już tyle je :)
Mam nadzieje że moja też już niedługo zacznie wszystko wicnać... dziś muszę jej kupic kubek niekapek moze z niego bedzie piła:)
No jabłko dziś wciągneła - jestem z niej dumna :)
Kuoilam jej zupe jarzynową krem, moz to jej zasmakuje!
A Twoja dużo je owoców?
Sama jej robisz jedzenie czy kupujesz słoiczki??

a co do endokrynologa to ja poszłam do gin i ona mi zleciła badania i tak wyszło..
bo chudłama strasznie :(
Ale od dwóch tygodni waga mi stoi w miejscu :D:D:D

Asia ja mam owsianke z bobovity i podaje mu połowe porcji wymieszana z owocem. Mozesz tez podac codziennie plaska łyzeczke kaszy mannej do zupy, obiadku:tak:
Antek wczoraj za rada dziunki dostała banana w skorce i poszlo mu calkiem niezle jedzenie tego:tak: juz mu sie nie slizgał i mogł ugryzc

JA JUŻ NIE WIEM CO MAM ROBIĆ. CZUJE SIĘ TAKA BEZRADNA Z TYM WSZYTSKIM.
Bo nie mam pojęcia jak ją karmić żeby się dobrze rozwijała, czy coś jej gotowac :/ Już nic nie wiem... jak ten gluten podac, jak zrobić zeby piła z butelki!

a co do endokrynologa to ja poszłam do gin i ona mi zleciła badania i tak wyszło..
bo chudłama strasznie :(
Ale od dwóch tygodni waga mi stoi w miejscu :D:D:D

No ja też chudnę, wolno bo wolno, ale jednak mimo obżarstwa :| No i mam guza na tarczycy.

hej dziewczyny
wprowadzacie juz gluten dla diety pociech, jak tak to jak to robicie??

Ja nie wprowadzam, jadę po staremu.

JA JUŻ NIE WIEM CO MAM ROBIĆ. CZUJE SIĘ TAKA BEZRADNA Z TYM WSZYTSKIM.
Bo nie mam pojęcia jak ją karmić żeby się dobrze rozwijała, czy coś jej gotowac :/ Już nic nie wiem... jak ten gluten podac, jak zrobić zeby piła z butelki!

Słuchaj jak nie masz dostepu do ekologicznych warzyw to najlepiej słoiki. I nie ucz picia z butelki tylko śmiało spróbujcie z kapka lub niekapka (ja za tym pierwszym jestem). Początki są trudne, ale spoko , dacie radę , mała w końcu załapie :) Jeśli chodzi o te warzywa eko to ja to trochę olałam, nie kupuję z hipermarketów, sklepów a na targu od małych rolników, ale w sumie też nie mam pewności. Eko też są ponoć pryskane, choć mniejszą ilościa.
A może spróbujesz tego: http://babyledweaning.pl/index.php/blw-co-to/

No ja też chudnę, wolno bo wolno, ale jednak mimo obżarstwa :| No i mam guza na tarczycy.

Ja nie wprowadzam, jadę po staremu.

Słuchaj jak nie masz dostepu do ekologicznych warzyw to najlepiej słoiki. I nie ucz picia z butelki tylko śmiało spróbujcie z kapka lub niekapka (ja za tym pierwszym jestem). Początki są trudne, ale spoko , dacie radę , mała w końcu załapie :) Jeśli chodzi o te warzywa eko to ja to trochę olałam, nie kupuję z hipermarketów, sklepów a na targu od małych rolników, ale w sumie też nie mam pewności. Eko też są ponoć pryskane, choć mniejszą ilościa.
A może spróbujesz tego: babyledweaning.pl � Co to?

to moze lepiej idz do lekarza i zrob badanie krwi to sie okaze co i jak! ja od ciazy schudlam 30 kg, w ciazy przytylam 20!

nie wprowadzasz nic glutenu?? to ja tez nie bede:)

moja jak narazie jadla ze sloika banany jablka i marchew. idzie jej to srednio:/ banan najlepiej, zje ze dwie lyzeczki:)
Niekapek kupiłam, ale nic z tego nie chce pic. troche z lyzeczki wypila:)
Kaszek nie chce, o mleku nie wspomne:/
a zup nie umiem gotowac, wiec jej nie zrobie!
Ale chyba cyc je do konca nie starcza bo je bardzo czesto i w nocy zaczela sie budzic a kiedys tegp nie robila.

A twoja duzo na cycu?

reklama
Nie, no jesli chodzi o gluten to najlepiej zasięgnąć porady pediatry ;)

Czy dużo na cycu to trudno mi powiedzieć. Wczoraj np. od 13 do 17.30 (Marta, Etna, wyprowadzcie mnie z bledu jesli sie myle) nic, tylko z 4 chrupki. Akurat się tak jakos złożyło, że nie wołała o cyca, sama nie wiem czemu. Ale tak to częściej. Co 2-3 godziny. Za to w nocy była 1 pobudka, a druga nad ranem, ale od dwóch nocy jest karmienie chyba co godzinę :| może zęby idą ;) A Twoja typowo je czy tylko susa by susać? Może smoczek daj?

Do góry