reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia

wystarczy ze dodac cukru, nie musisz kupowac glukozy:tak: na 100 ml i lyzeczka cukru, pogotowac chwile i juz, ale ja bym sie zastanowila nad tym, niedobrze przyzwyczajac dziecko do slodkiego:baffled:
no ja wiem że niedobrze ale ja bym chciała go nauczyć pić z butelki bo ja sobie potem nie poradzę:-(
Dziewczyny, moja mala zjadla o 00.30, zasnela ok. 1.30 a obudzila sie do jedzonka dopiero o 10.15. Wiem ze powinnam sie ciezyc ze cala nocke przespala, ale czy przerwa 10-godzinna w jedzeniu to nie za dlugo? A moze to pod te swoje urodzinki dala mamce sie wyspac:)
ale czad u nas to najwięcej było 6 godz przerwy

reklama
Dziewczyny, moja mala zjadla o 00.30, zasnela ok. 1.30 a obudzila sie do jedzonka dopiero o 10.15. Wiem ze powinnam sie ciezyc ze cala nocke przespala, ale czy przerwa 10-godzinna w jedzeniu to nie za dlugo? A moze to pod te swoje urodzinki dala mamce sie wyspac:)
Cos dzisiaj chyba w powietrzu bylo ;) heheh
Tomi usnal standardowo ok 21:30(jadl cos ok 20:30) i obudzil sie dopiero 6:30.
Chociaz wyrodna matka i tak narzekala, ze pospala by chetnie do jakiej 10 hehehe

u nas 9 godzin to standart troche mnie to martwi bo jak spi to nie je a w jej przypadku to nie najlepiej bo pomimo tego ze dobrze przybiera to ma zaleglosci od urodzenia ;-)
Zuzia tez tak spala wlasciwie jak miala 4 miesiace to juz ok 11 godzin ale ja ja karmilam przez sen do mometu az nie wyszedl jej pierwszy zab czyli ok 7 miesiaca

no ja wiem że niedobrze ale ja bym chciała go nauczyć pić z butelki bo ja sobie potem nie poradzę:-(

ale czad u nas to najwięcej było 6 godz przerwy

Aga moja po codziennych probach zassala butelke z koperkowa. I wypila, dla mnie AZ, 10ml :-D:-D:-D Takze probuj, probuj, a z wlasnego doswiadczenia powiem Ci zebys nie przyzwyczajala do slodkiego, bo w ten sposob Julia budzila sie w nocy tylko aby napic sie slodkiej herbatki, musialam w nocy walczyc aby przejsc na wode, a dopiero od 2 lat sie nie budzi na picie. Po slodkim chce sie bardziej pic.

a ja postanowiłam (tak z 3 dni temu) że będę Igorkowi dawać raz dziennie herbatkę albo wodę i jestem w szoku bo on nie umie tej butelki załapać- napiszcie mi co ja mam zrobić żeby go do niej przekonać bo mam zamiar karmić do 6-7 m-ca i nie mam zamiaru mu picia podawać łyżeczką :tak:
umnie to norma, mała miała straszne koleczki i chciałam dawac herbatkę a ona nie umiałam ciągnąc. Teraz jest lepiej ciągnie Lovi ale nie zawsze. Wkładam jej wtedy smoka ona ssie ja szybka jej wyciągami i "wciskam" butle i wtedy zaskakuje z ciągnięciem, hhhhaaaa

Zostawiłam dziś Małej 170 ml mojego mleka i byłam przekonana, że spokojnie wystarczy. A tu z relacji Babci wynika że wypiła wszystko na raz i płakała o jeszcze. Ile powinno wypijać 3 miesięczne maleństwo na jeden posiłek?

Zostawiłam dziś Małej 170 ml mojego mleka i byłam przekonana, że spokojnie wystarczy. A tu z relacji Babci wynika że wypiła wszystko na raz i płakała o jeszcze. Ile powinno wypijać 3 miesięczne maleństwo na jeden posiłek?
moj pije 120 ml :) ale wiem ze sa ze po 210 nawet wypijają :)
gorzej cycka karmic bo nie wiadomo wlasnie ile taki malec wyssie z cycy :)

Zamrażam już od jakiegoś czasu na zapas, w razie jakbym się rozchorowała, albo musiała wyjść nieprzygotowana na cały dzień, ale też wolę zostawić świeże mleczko na jeden posiłek :)

reklama
Do góry