reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

Niestety rano dopadał mnie gorączka 39.5 ... :-( masowała pierś i nic ...
Pojechałam na IP - powiedziałam,że dostałam zapalnia piersi czy by mogł mnie lekarz zbadać i przepisac antybiotyk a one,że doopiero po 18tej jest dyżurny lekarz i zebym sobie poszukała swojego lekarza na ginekologii to coś mi doradzi :szok:.
I tak wróciłam do domu.Małego dostawiam caly czas do tego cyca... jak się nie poprawi to ja nie wiem co zrobie.Co za pier%@#& szpital ... !!!!!

reklama
no moja mała nie umie złapać głęboko cyca:-( denerwuje sie strasznie.. zresztą ja też..
i mam już całe sutki obrzęknięte od pogryzienia... a czuję jakby na była niedokarmiona bo nie ma jak złapać..
a gdy już złapie ja przeżywam katorgę:-( i płaczę z bólu

Mam ten sam problem z sutkami i maly ma problemy ze zlapaniem.
Niewiem czy probowalas nakladek silikonowych cos takiego [ame=http://www.amazon.de/Contact-TM-Brusth%C3%BCtchen-Medela-Gr%C3%B6%C3%9Fe/dp/B001A5609Y/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=baby&qid=1259335378&sr=8-2]Contact TM Brusthütchen Medela Größe S: Amazon.de: Baby[/ame] sa rozne firmy ja akurat uzywam takich,no i przynajmniej moge karmic piersia:tak:mi bardzo na tym zalezy.Pierwsze dziecko karmilam butelkami,bo niechcial cyca za nic na swiecie.Ale ja wiem ile to dodatkowej roboty z tymi butelkami,mycie parzenie,kazde wyjscie woda,mleko itd niemowiac ile to kosztuje.Bo teraz to dziecko malo zjada,ale potem bedzie coraz wiecej kasy na mleko szlo.Wiec ja tym razem wole te pieniadze na co innego przeznaczyc i przemeczylam sie najgorsze.Pobudki itak beda czy to piers czy butla,kiedys wszystko sie unormuje.
Wiadomo jak nieidzie piersia to pozostaje butla,ale jednak z ta piersia to wygodniej.Kamcia powodzenia zycze,innym dziewczyna rowniez:-)

kam'cia-tez uzywalam tego kremu na sutki bo na poczatku piekly i bardzo pomogl....tez polecam...
z tym karmieniem to ja juz nie jestem taka pewna czy to tak latwiej z cyckiem bo u mnie to duzo wiecej zachodu, zanim ona zje itp a butla to chwilka i juz, przygotowac fakt trzeba ale mozna wczesniej no ale faktycznie tanie cyc....:-Dnie da sie podwazyc:-D
ja mala nakarmilam tym mlekeim z butli i spi...bloga cisza....co za ulga....;-):tak:

no napeewno cycc tani:-D:-D:-D
ale wolę płacić niż żebym ja cieprpiała a mała byłła głodna..
póki cco sukcesywnie dałam małej jedxzonko jadła 20 min poi czym ulała i grzeccznie leży:-)

ja na poczatku mialam podobne problemy z karmieniem piersia ale przeszlo gdy zaczelam prawidlowo przystawiac malego do cycusia! Przez pierwsze trzy-cztery dni mialam nawal ze mogla bym cale przedszkole wykarmic i piersi byly tak obrzmiale ze Kacperek nie mogl dobrze zlapac... lapal sama koncowke. Pozniej nawal przeszedl a mi dalej lzy jak grochy lecialy gdy karmilam. Wzielam sie na sposob i zaczelam odciagac laktatorem i dawa moje mleko ale z butli. Robilam tak caly dzien i cala noc... ale to dwa razy wiecej czasu zajmowalo. Najpierw 20 min przy laktatorze a pozniej drugie 20 zeby dac butle. Na nastepny dzien przyszla polozna i pokazala mi jeszcze raz jak prawidlowo przystawiac dziecko do piersi... i bylo coraz lepiej... Teraz nieraz bola cycuszki jak karmie ale juz mniej jak wczesniej!

Ja w pierwszych dniach mialam mysli o zrezygnowaniu z karmieniu piersia z powodu tego bolu... ale ciesze sie ze to przetrzymalam i teraz jestejm zadowolona z tego ze karmie piersia!:)

no ja też wytrzymuję jak smauję maścią... nie mam aż takiego nawału..
i znów sukcesywnie kolejne 20 min karmienia z drugiej piersi...

byle by ból przeszedł..... a będę happy:tak: a połżną mam w poniedxiałek więc z nią pogadam..
najważniedjsze że już mniej boli..
nie wiem czy od maści cczy od wrócenia do pierwszego sposobu dostawiania małej

Ostatnia edycja:
no bo mnie boli strasznie jakby mi urywało sutki
dalej napisałaś, że masz ręczny laktator... \to dobrze. jak ja ściągam, to najpierw zasysam bardzo delikatnie, prawie wcale, tylko, żeby podrażnić. I tak samo zacznie lecieć niezależnie od teg jak się pompuje :tak: a jak już leci, to nawet nei wiem kiedy zaczynam pompować coraz mocniej i mocniej, i na końcu mam sutki wyciągnięte do oporu, ale nei sprawia mi to bólu.

Zośka też głową macha i robi to z takim impetem, że czasami się boję czy ta głowa jej się nie ukręci :errr::oo::-D
Uwielbiam to machanie głową :-D:-D wszystkie bobaski tak cudnie robią :-D:-Dja na to mówię "polowanie" :cool2:
a na tę pierwszą faze, jak mała podrażnia cyca i czeka aż samo poleci, moje dzieci mówią, że Gaja wita się z cycem ;-):-D

Pojechałam na IP - powiedziałam,że dostałam zapalnia piersi czy by mogł mnie lekarz zbadać i przepisac antybiotyk a one,że doopiero po 18tej jest dyżurny lekarz i zebym sobie poszukała swojego lekarza na ginekologii to coś mi doradzi :szok:.
I tak wróciłam do domu.Małego dostawiam caly czas do tego cyca... jak się nie poprawi to ja nie wiem co zrobie.Co za pier%@#& szpital ... !!!!!

szok!!! to nie żarty, może pojedź gdzie indziej?
no ja też wytrzymuję jak smauję maścią... nie mam aż takiego nawału..
i znów sukcesywnie kolejne 20 min karmienia z drugiej piersi...

byle by ból przeszedł..... a będę happy:tak: a połżną mam w poniedxiałek więc z nią pogadam..
najważniedjsze że już mniej boli..
nie wiem czy od maści cczy od wrócenia do pierwszego sposobu dostawiania małej
no to już widzę, że będzie dobrze :-D skoro nie masz już takiego nawału, to piersi są bardziej miękkie i dziecku łątwiej głęboko złapać

ja mam nadzieję że będzie dobrze:tak:
bolą sutki nadal ale mniej...
maścią smaruję.... i poczekam do końca weekndu... jeśli będzie boleć albo mała będzie się złościć w poniedziałek spytam położną jakie mleko nam proponuje:-(
a jeśli będzie poprawa będę walczyć dalej bo chcę karmić piersią i to bardzo....

reklama
Ja mialam w zeszla sobote taka goraczke tydzien po porodzie i maz wezwal karatke i panowie byli bardzo mili, poswiecili nam sporo czasu, dostalam zastrzyk na zbicie goraczki i tobie tez tak radze, a nie tluc sie po szpitalu w pologu :)
korzystaj ze swoich praw, po to są :happy:

Do góry