reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

od kiedy wkońcu ta witamine K podawać?:sorry:

Nie daje rady z tym karmieniem, chce małego karmić cycem ale czasami mnie to przerasta...
Lewa pierś boli a raczej szczypie mnie, cięzko mi leżeć ... :no: do tego jeszcze plecy no i jakoś mi się zimno zrobiło chociaz w domu cieplusio:confused2::confused2:

reklama
Witamine K od 8 doby tak mam napisane w książeczce zdrowia dziecka.

A jak jest z witamina D3?? Podaje sie kazdemu dziecku bez wzgledu na to jak jest karmione?? Czy jesli dokarmiam butla to nie?? Oj skleroza mnie dopadla i nie chce puscic :crazy: a polozna mowila wyraznie o witaminach.

A jak jest z witamina D3?? Podaje sie kazdemu dziecku bez wzgledu na to jak jest karmione?? Czy jesli dokarmiam butla to nie?? Oj skleroza mnie dopadla i nie chce puscic :crazy: a polozna mowila wyraznie o witaminach.
a u nas dopiero po 3 tygodniu wit się podaję i na wizytę do pediatry się zapisuje
a gdzie to w tej książeczce pisze??

d3 podobno od pierwszych dni zycia u dzieci karmionych piersia

D3 codziennie jeśli jest na cycu, a co 2 dni jeśli dokarmiane.

Ja byłam wczoraj na wizycie u lekarza i od dzisiaj mam podawac wit D3. Wczesniej nie podawalam. A od poczatku karmie piersia!

A tak wogole to jestem swiezo upieczona mama i sie zastanawiam jak mam podac malemu ta witaminke??? Mam podawac 4 krople... i nie wiem czy mam prosto do buzki wlewac czy przez strzykawke! Latwiej by bylo gdybym z butli karmila ale karmie piersia wiec zmieszanie z jedzeniem odpada. Macie jakies sprawdzone metody???

Ja byłam wczoraj na wizycie u lekarza i od dzisiaj mam podawac wit D3. Wczesniej nie podawalam. A od poczatku karmie piersia!

A tak wogole to jestem swiezo upieczona mama i sie zastanawiam jak mam podac malemu ta witaminke??? Mam podawac 4 krople... i nie wiem czy mam prosto do buzki wlewac czy przez strzykawke! Latwiej by bylo gdybym z butli karmila ale karmie piersia wiec zmieszanie z jedzeniem odpada. Macie jakies sprawdzone metody???

ja podaje w takich kapsulkach mikrodawkach i odrywam łepek i wciskam ten olejek do buzki i odrazu cyce maly troche denerwuje sie bo czasem slizga mu sie cyca i wypada :)

reklama
Ja także podaję już witaminki K i D nazywają się dokładnie VITAK i VITAD. Wcześniej nie podawałam bo karmiłam butlą i cysiem. Teraz staram się tylko cysiem ale muszę się podpytać pediatry czy jeżeli raz nakarmię w ciągu dnia mlekiem modyfikowanym to nadal podawać witaminki?

Do góry