reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia

Koło mnie w auchan kobieta karmiła dwulatkę a ja maleńką Asię. I całkiem normalnie to wyglądało ;-) Ale ja już wstydzę się usiąść na widoku, np u kogoś bo właśnie nie wszyscy to rozumią.

Agrafka haha, to masz całe stadko do wykarmienia:-D

reklama
Ja tez juz sie wstydze publicznie, na szczescie Julek sie nie domaga w takich miejscach.
Moja kolezanka karmi prawie 2 letnia corke i nie widze za bardzo roznicy jak ona karmi swoja Darie a ja Julusia, bo podobni wzrostem sa. Zreszta ja czuje ze my tez dobijemy do 2 lat, zwlaszcza w nocy
Agafka no to sie nakarmisz, mi sie przypomnialo jak Zuzia jak miala tak 2,5 roku sobie bluzke podwijala i lalki piersia karmila...

ja sie nie wstydze karmić publicznie. Nic w tym wstydliwego. Wstydzić się powinni Ci, którzy nie szanują swoich dzieci, i je publicznie łajają, zawstydzają, albo używają wobec nich przemocy..
no ale nie ma u nas opcji, że Gaja sobie podbiega i pociumka w trakcie zabawy. Tak nie robimy ani publicznie, ani w domu. Pierś jest tylko jako posiłek.

Wszystko zalezy od tego jak sie karmi.. sama starałam sie pojsc w dyskretne miejsce , osłonic piers , malucha zeby nie krepowac innych :) nie jestesmy sami na swiecie a widziałam mamy ktore w restauracji wystawiały cała , naga piers i zaczynały karmienie.. kazdy ma w tym temacie swoje zdanie

U nas tez przytulanka - wrecz jak zaczyna leciec mleko zbyt intensywnie (psika) to odsuwa sie i patrzty jak mleczko kapie, potem wypija przewaznie. ALe najczesciej tylko chwilke pociumka ze nawet leciec nic nie zaczyna.

cycus u nas nadal ale już w mniejszm stopniu.
mały chodzi z piciem w butli i pociąga.ale spanie nadal na cycku i ze mną :-/

reklama
Do góry