reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

a ja mam kłopot bo mała zawsze chętnie jadała zupki i wszystko inne, a od tygodnia je wszystko inne a zupek nie tknie. Po 1 łyżeczce zaciska buzie i koniec.
Nie wiem co jest bo chlebek z szynką, jajkiem je. Kaszki, owoce, jogurty też. Próbowałam w całości dać jej kalafiorka brokułe ziemniaki to też pluje. Kto podmienił mi dziecko??

reklama
a ja mam kłopot bo mała zawsze chętnie jadała zupki i wszystko inne, a od tygodnia je wszystko inne a zupek nie tknie. Po 1 łyżeczce zaciska buzie i koniec.
Nie wiem co jest bo chlebek z szynką, jajkiem je. Kaszki, owoce, jogurty też. Próbowałam w całości dać jej kalafiorka brokułe ziemniaki to też pluje. Kto podmienił mi dziecko??

mialam identyczna sytuacje, caly maj jadl mi pieknie sloiczki, potem za chiny nic nie chcial, mojej zupki tez, tylko to co my jedlismy:/ no i staram sie tak gotowac nie przepieprzajac i dosalajac to zawsze cos tam z nami przy stole dziabnie:) ale doszlam do wniosku ze zdrowy chopak to nic mu nie brakuje, za to wcina ostro deserki wszelakiej formy:)

Widocznie chlebek z jajkiem tak jej zasmakował że już zupki "znielubiła". To norma u dzieci, choć wydawało mi się że u nieco starszych.

U nas z karmieniem ok, w dzień jak w pracy jestem mała nic nie pije, czeka dzielnie na piersi:-D ale nie wisi czego się obawiałam. Po prostu napije się i tyle.

stwierdziałam,z ę nie ma najmnejszego sensu uczyć teraz butli, bo cyc u nas już tylko 3 razy w dzień tzn o 7, 14 i 29. 7 i 20 może zostać, choc ten o 20 to już racezj do poprztulania przed snem bo o 19 kaszkę daję, a ten o 14 stopniowo zastepuję drugą zupką. Właśnie powiedzcie mi, nie za dużo jesli do tego dostaje 2 kaszki ryzowe dziennie? Spróbuje przestawić go na inna kaszke ale za chwilę ja sie odzwyczai od cyca o tych godzinach. Wiec mamy w dziien 3 cycki, 2 kasze, zupka, owoce. O chlebkach, mieskach, jajeczkach na razie nie ma mowy

no nie, bo dostaje cyca i kaszke na mleku co daje razem 5 do 7 razy na dobe posiłek mleczny. To i tak dużo.
Niekapkiem dostaje rozrzedzony soczek, ale na razie bardzo niewiele wypija. Około 40-50ml przez caly dzien, ale pije tez cyca

no to faktycznie starczy
ja tez liczylam te porcje mleka zeby nie bylo za duzo a on teraz sam zaczyna sobie odstawiac i masz babo placek

reklama
skończyłam karmić Młodego dokładnie 10 sierpnia i .... piersi mi zaraz eksplodują:crazy::crazy::crazy: a karmiłam go tylko nocą

Do góry