reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

dziewczyny ktore podają swoje mleczkobutelką jakich laktatorów używacie???
Ja mam medele ale to straszliwie długo trwa. Chciałam kupić coś innego "szybszego" tylko nie wiem co. Kiedys mialam TT i byłam bardzo zadowolona. Dla mnei duzo lepszy niż medela. I właśnie zastanawiam sie czy znów TT kupić czy moze coś innego?

reklama
Ja mam medele ale to straszliwie długo trwa. Chciałam kupić coś innego "szybszego" tylko nie wiem co. Kiedys mialam TT i byłam bardzo zadowolona. Dla mnei duzo lepszy niż medela. I właśnie zastanawiam sie czy znów TT kupić czy moze coś innego?

KILOLEK rozumiem cię z tym mleczkiem, tyle że moja już dostaje regularnie butle z bebiczkiem i troszkę mojego ale tez w butelce.
Ja o mało nie wpadłam w depresję kiedy mała leżała w szpitalu i nie miałam pokarmu a w domu jak musiałam dac butle z modyfikowanym to wyłam jak kojot. Serce mi pękało. Jednak świadomośc że mała się najada, ma apetyt powoli wraca do zdrowia pozwoliła mi to przetrwac.
Co do laktatorów to ja używam ręcznego z drewexu. Nie mam porównania z innymi ale mnie dobrze służy. Ostatnio chciałam odciągnąc wiecej mleczka i brodawki sobie pokaleczyłam bo już nic nie leciało a ja jeszcze się męczyłam :-(.

kilolek ja mam TT i jestem mega zadowolona.:)
Niestety nasze zapasy się pokończyły a ja pomimo usilnych prób nie mogę ściągnąć więcej jak 30 ml dziennie!!!!! dla małego wystaracza co pochłonie na bieząco

Ja używam medeli elektrycznego, jestem zadowolona! W sumie mam porównanie tylko z ręcznym nie wiem jakiej firmy chyba Canpol pożyczyłam raz od koleżanki ale dla mnie to niewypał bo trzeba się naściskać nieźle. Ręczny pewnie zdaje egzamin jak ktoś ma dużo pokarmu i łatwo mu wypływa, albo jak ktos ma silne dłonie. Bo przecież u mnie tak jest, że leci, potem mogą kropelki leciec a potem znów mrowienie i znowu tryska. Ręcznym wytrzymałam z minutę i oddałam.

Ale złapałam dziś doła:-:)-:)-(. Otuż byłam oddac siuśki mojej małej do laboratorium i była tam dziewczynaka ok 2 lat i miała pobieraną krew, no i płakała biedna. Po pobraniu mała strasznie się denerwowała i wtedy mama wyjęła cycusia i mała się cudownie dossała. Uwieżcie mi stałami paczyłam się na nie i łzy miałam w oczach. Dobrze, że kobieta siedziała bokiem bo może by mnie zjechała, że się gapię. Mała tak intensywnie ssała i była taka spokojna:blink:. Tak zazdrościłam tej mamie. Na dodatek moja jakoś dzis szybko popołudniu zgłodniała i zaczeła wrzeszczec z głodu nie dając wczesniej oznak głodu. Nie miałam przyszkowanego mleka wiec chciałam dac cycusia bo cos tam miałam. efekt był odwrotny, Tosiek jeszcze bardziej zaczął płakac. Zdenerwowana, zrozpaczona szybko poszłam zrobic butle, mała zjadła i zasnęła a ja.....:-(musze sobie oddciągnąc mleko i dac później w butli.

Eddi ciesz się ,ze mozesz dac malej swoje smaczne mleczko w buteleczce :) kazdy mililitr maminego mleka jest bezcenny :")Uśmiechnij sie :D
Co do uspokajania 2 letniego dziecka za pomoca cycusia to uwazam , ze sa inne sposoby na ukojenie płaczu tak "dużego dziecka ". Ale to tylko moje zdanie

kilolku ja karmie tylko piersia, ale jak mialam nadmiar pokarmu to sciagalam Aventem elektrycznym, dosc szybko to szlo i bez meczenia sie.

Kilolku nie przejmuj sie tak bardzo, dasz rade, tylko nie rezygnuj, i na pewno dobra z cie mama, nawet nie mysl o sobie tak brzydko jak pisalas:)
My tez na samym cycu, mala niedlugo skonczy 6 m-cy i wtedy dopiero zaczniemy wprowadzac, a karmic zaierzam do ok. roku, to jeszcze zalezy kiedy bede mogla wrocic do pracy (czyt. kiedy moja mama przyleci zajac sie Marysia:) poki co jeszcze macierzynski (u nas 39 tyg.:) a jak sie skoncy bedziemy myslec.
Laktator mam reczny TT i jestem zadowolona, ale sciagam sporadycznie, tylko jak mam nawal bo tak mala spija wszystko, ale jak chcesz czesciej sciagac to pomysl o elektrycznym moze.
Czasem zdarza sie gorszy m-c ze dzieci nie rzybieraja, wazne zeby nie tracil na wadze, obserwujcie dalej, wszystko bedzie dobrze, a my 3mamy kciuki:)

Moja mala dzis jadla tylko raz w nocy i musialam dwa razy wstawac i troszke odciagac bo malo mi cyca nie rozerwalo, heh.

reklama
Czy w okolicy 5 miesiąca jest jakiś kryzys:confused::confused::confused: Mój Arek od dwóch nocy potrafi co 2 lub 3h się budzić na jedzenie.....padam na buźkę:baffled:....w dzień je normalnie

Do góry