reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

reklama
ja chyba też musze zacząć wspomagać laktacje bo co prawda dla małego mleka wystarcza ale nie ma mowy o zapasach, jak ostatnio chciałam ściągnąć troche mleka bo szłam na wywiadówkę do starszego to przez pól dnia wyciągnęłam 30 ml (!?)
A zapasy musze porobić bo od 1 czerca wracam do pracy :-:)-:)-(

Może i ja kupię, jeśli ma pomóc, bo nadal jest za mało na wykarmienie Dusi. Robię co mogę żeby utrzymać laktację, ale ona złości jak ma się najeść z piersi, bo nie chce lecieć. Lubi sobie possać po butli, albo w nocy

Kilolek a musisz dawac butelke? moze nakarm go przed wyjsciem do pracy i zaraz po powrocie (mysle ze za dlugo nie pracujesz) a w czasie twojej nieobecnosci dzieciatko bedzie moglo dostawac zupki, papki itp a do picia np. lyzeczka wode czy soczek. Ale moze bedzie mu za dlugo bez mleka to wtedy bede trzymac kciuki zeby chwycil butelke. metoda prob i bledow, a moze twoj synem ma jakis ulubiony smak witamin kropelek na kolki np., mozesz mu jedna dwie kropelki tego specyfiku naniesc na smoczek butelki i moze zaciagnie
niestety nie wytrzyma bez mleczka. nie będzie mnie w komu około 4,5 godziny, a młody je co 2 max 2,5. Na zupki to u nas za wcześnie. Raz, ze od rozszerzania mi się nie spieszy, a dwa że młody est w grupie bardzo duzego ryzyka alergii więc nawet jak zaczne rozszerzać to do zupki kawął czasu. No i na ile taka papka starczy tez nie dlużej jak 2 godziny. A jak jesczez będzie jadl tak jak Kuba czyli prawie wcale to kolejny klops
Kilolku gdzies tam wyczytalam, ze dziewczyny ktorych dzieci nie chca ssac butelki zaczely podawac mleko ze zwyklego kubka i po kilku razach dzieci 3-miesieczne super sobie z tym radza :-)
ach dziunka kubeczka tez próbowałam (mam takie lovi one sa jako zatyczki do butelek, z miareczką i takim niby dziubeczkiem na usteczka) ale tu to już histeria no i boję się, ze moja mam to tym mleczkiem z kubeczka go po prostu utopi... z resztą obawam się, ze by wcale z tego nie dała

kilolek
Jeśli bardzo ci na tym zależy to spróbuj na tzw podmianke - to jedyne co przychodzi mi do głowy...
Sonia czasem tak ma ze jest na max'a głodna (wiem to napewno bo np minelo ponad4godz, nawet 5godz jesli przysnela) i sie denerwuje z tego powodu, czasem w brzuszku aż burczy, ale jak dam jej butle to wrzeszczy jeszcze bardziej i nie zasysa. Musi po pierwsze sie uspokoić i wyciszyc, zassać smoka i dłuższą chwile go pociumkac - po czym szykuje w rece butle i na trzy cztery wyciagam smoka i wsadzam butle :tak::-D W większości przypadków działa :tak:
mary spróbuję ale strasznie okrutnie mi to wygląda :-(

generalnie to te butelki i inne testuje mój mąż, a ja siedzę w kuchni i ryczę razem z Mchasiem:-:)-( strasznie to przezywam

Z Kubą wystarczyło, ze A. dał butle i problemu nie było. Ode mnie za nic nie chciał tzn póxniej jak już był starszy tak było, bo na samiutkim początku jak miałam problemy to mu było wszystko jedno.

...A zapasy musze porobić bo od 1 czerca wracam do pracy :-:)-:)-(

To tak jak ja hihi tylko zeby bylo smieszni8ej to ja wracam 31maja :)
Ja wczoraj mialam pierwsza probe sciagania od jakis prawie dwoch miesiecy i bylo 60ml z dwoch w wielkich mekach dobre 30min i czulam sie jak wypompowana detka a byla juz 23 po czym obudzil sie ni z tad ni z owad synek (wyczul ze mu mleko kradna) glodny, ja wielkie oczy co teraz. Puste cycki a on jesc, przystawiam go szarpie sie z jednym potem z drugim i rozbudzil sobie mleko i sie najadl w 5-7 minutek i poszedl spac do 3, wiec ja naprawde nie kumam tego sciagania. Moze trzeba miec na to jakis sposob bo mleko jest, a nie chce leciec

Kilolek biedactwo, moze przyjdzie taki czas za tydzien dwa ze maly zassie smoka, moze to jeszcze nie jego czas.

Banana zapomnialam mowic - na chustoforum tez dziewczyny mowia ze najlepszy sposob na pobudzenie laktacji to masaż sutków! I wtedy o wiele więcej można ściągnąć :)

A najśmieszniejsze jest to, że gdybym ja wiedziała, że gdy mleczko nie leci to nie znaczy, że go nie ma w piersiach nie dokarmiałabym od samego początku. Ale nikt mądry mnie nie uświadomił...wrrrrrrrrr

reklama
A najśmieszniejsze jest to, że gdybym ja wiedziała, że gdy mleczko nie leci to nie znaczy, że go nie ma w piersiach nie dokarmiałabym od samego początku. Ale nikt mądry mnie nie uświadomił...wrrrrrrrrr

Nie martw sie, przy drugim dziecku bedziesz wiedziec wiecej ;) choc w sumie ja jestem tak samo glupia hahaha bo kazda ciaza, porod i dziecko inne. Ale przynajmniej czlowiek nabiera wiecej dystansu i luzu.

Do góry