reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

Czy można mieć kryzys za kryzysem? Walczyłam niedawno kilka dni o większą laktację i było przez jakiś czas wszystko ok... A teraz znów produkcja za mała, Mariczka się złości i w końcu bezradnie dokarmiam ją butlą ;/ Kolejny kryzys, czy moje cycki chcą zrezygnować z karmienia??

reklama
dziewczyny ratujcie!!!
Jak nauczyć mojego cycocha pić z butelki??????/
Zaraz wraccam do pracy a on za Chiny Ludowe nei chce z butelki pić nawet jak bardzo glodny. Uczę go od miesiąca i osiągnełam tyle, z enei wrzeszczy na widok butelki. Jęzorem wypycha, a jak mu trochę mleka wleci to wypluwa mimo, ze to moje mleko, a glodny jest nie wiem ocb i w rozpaczy jestem.

medela na piersiach męża - gdzieś to widziałam...chyba w Ostrym Dyżurze :)

Joasia na szczęście odkąd zassała smoka, akceptuje butlę. Koperkowej nie chciała, za to rumiankową wciągneła, a później jak mleko z acidolaciem dawałam to też problemu nie było...

Myślę ze po prostu musisz mu wpychac i sie nie poddawac, a nuz zassie.

Kilolek a musisz dawac butelke? moze nakarm go przed wyjsciem do pracy i zaraz po powrocie (mysle ze za dlugo nie pracujesz) a w czasie twojej nieobecnosci dzieciatko bedzie moglo dostawac zupki, papki itp a do picia np. lyzeczka wode czy soczek. Ale moze bedzie mu za dlugo bez mleka to wtedy bede trzymac kciuki zeby chwycil butelke. metoda prob i bledow, a moze twoj synem ma jakis ulubiony smak witamin kropelek na kolki np., mozesz mu jedna dwie kropelki tego specyfiku naniesc na smoczek butelki i moze zaciagnie

Kilolku gdzies tam wyczytalam, ze dziewczyny ktorych dzieci nie chca ssac butelki zaczely podawac mleko ze zwyklego kubka i po kilku razach dzieci 3-miesieczne super sobie z tym radza :-)

Ja bardzo bym chciała tez juz uczyć Joasię ale nie mam co jej podawać...zapasy się skończyły, a już minęły czasy gdy w 5 min ściągałam np. 120 ml :cool: Po ostatnim ściąganiu tak mnie lewy sutek boli, a wogóle jak młoda ssać zaczyna, że prawie z bólu wyję.

Obawiam się też że za mało mleka mam... Joasia najpierw ciągnie przez 5 min bez przełykania - więc mleko nie płynie, potem leci tak mocno że łykać nie nadąża ale tylko chwilę - dosłownie może z 10 łyków. Potem susa cyca prawie pustego, na kilka pociągnięć tylko jedno przełknięcie. Aż w końcu się wkurza i daję jej drugiego cycka-sytuacja ta sama. Kryzys to nie jest na pewno, bo to nie przyszło gwałtownie, po prostu z każdym dniem coraz mniej mleka i tym samym więcej karmień. Ma któraś z Was tak?

dziunka: nie..... hihihihi
moze to przeciagajacy sie kryzys w czasie?????
Nie strasz mnie ja tak polubilam karmienie piersia, ze chyba bym sie poryczala gdyby mi sie mleko skonczylo
a wracajac do tematu to moze twojej malej nie starcza samo mleko i trzeba urozmaicic jej diete i moze jak jakies karmienie czysms zastapisz to bedzie lepiej z mlekiem. Wiem ze chcialas karmic do (6msc) ale Joasia duzza babka i moze potrzebuje wiecej. Ale nie ma co gdybac najlepiej pewnie pogadac z pediatra ona zna twoje dzieciatko i napewno ci fachowo doradzi

Nie, nie, to nie wchodzi w grę. Ja po prostu mam mniej mleka... tym bardziej że jak ona od kilku dni ssie często to i mleka więcej powinno być a tak się nie dzieje. a te kapsułki na laktację to jak się nazywały?

dziewczyny ratujcie!!!
Jak nauczyć mojego cycocha pić z butelki??????/
Zaraz wraccam do pracy a on za Chiny Ludowe nei chce z butelki pić nawet jak bardzo glodny. Uczę go od miesiąca i osiągnełam tyle, z enei wrzeszczy na widok butelki. Jęzorem wypycha, a jak mu trochę mleka wleci to wypluwa mimo, ze to moje mleko, a glodny jest nie wiem ocb i w rozpaczy jestem.
kilolek
Jeśli bardzo ci na tym zależy to spróbuj na tzw podmianke - to jedyne co przychodzi mi do głowy...
Sonia czasem tak ma ze jest na max'a głodna (wiem to napewno bo np minelo ponad4godz, nawet 5godz jesli przysnela) i sie denerwuje z tego powodu, czasem w brzuszku aż burczy, ale jak dam jej butle to wrzeszczy jeszcze bardziej i nie zasysa. Musi po pierwsze sie uspokoić i wyciszyc, zassać smoka i dłuższą chwile go pociumkac - po czym szykuje w rece butle i na trzy cztery wyciagam smoka i wsadzam butle :tak::-D W większości przypadków działa :tak:

reklama
Nie, nie, to nie wchodzi w grę. Ja po prostu mam mniej mleka... tym bardziej że jak ona od kilku dni ssie często to i mleka więcej powinno być a tak się nie dzieje. a te kapsułki na laktację to jak się nazywały?

jest maly problem.... musialabym wstac cos jakos tak lactinatal
ja juz koncze pierwsze opakowanie i u mnie mleka w sam raz, ale tez musze zaczac myslec o sciaganiu powoli
w czerwcu do pracy

Do góry