reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią ponad wszystko:)))

Rozumiem Cię świetnie, pamiętam jeszcze bardzo dobrze jak początki z maluszkiem w domu były dla mnie ciężkie. Tyle stresu.. Jak z przybyszem z obcej planety: nie znasz jego języka, a ciągle zastanawiasz się czy wszystko w porządku :) Nie martw się i głowa do góry :D Szybko się wszystko unormuje, a i Ty nabierzesz większej pewności siebie lada moment :cool2: Pozdrawiam!!!
Ps. Do doradcy laktacyjnego możesz przecież zadzwonić też do Polski, ale jeśli pielęgniarka w Norwegii mówi tylko o wietrzeniu brodawek to najpewniej wszystko jest z techniką przystawiania dziecka w porządku tylko mała weszła w taki okres 'ssaka' :) Będzie dobrze!

reklama
witam

jakie macie pomysły na zwiększenie laktacji
my się od początku karmimy cycem i modyfikowanym
ściągam max 30ml, raczej nie nastawiam się, że zrezygnujemy z mm
no ale chciałabym żeby było go mniej, a mojego więcej ;)

Pamiętam, że mój mały też siedział od 22 do 4 na piersi, więc przeszłam na smoczek. Dzieci lubią traktować mamy jak smoczek, a tak niestety szybko można się wykończyć.
do__ti - ja piłam herbatkę laktacyjną hipp 3 razy dziennie (czułam różnicę jak np. mi się skończyła i nie piłam). Poza tym- częste przystawianie do piersi zwiększa ilość mleka. I myślę, że dobrze by było mu stopniowo zmniejszać mm, bo gdy będzie najedzony mm to nie będzie miał potrzeby dużego ssania Ciebie. U mnie też zaczęło się od 30 mojego i mm, odstawiłam mm trochę oczywiście się namęczyłam przez ten czas, gdy mały często ssał ale później bez problemu wykarmiłam głodomorka. 6 miesięcy bez butelek, wyparzania i mleka to chyba warto :) Życzę powodzenia :)

Ostatnia edycja:
Ja karmiłam swoją córkę 22 miesiące. Córka oczywiście najchętniej nie rozstawała się z cycem, ale ja obawiałam się że im dłużej będę dawać jej cyca tym trudniej będzie jej się z nim rozstać. Ale mimo moich obaw Mała bardzo dobrze zniosła rozstanie z cycusiem.

Do góry