reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
wg mnie w lodówce o temp ok 4 stopni pokarm może stać 24 h, tak mam rozpisane w ulotce informacyjnej przy pojemnikch na pokarm TT

przechowywanie odciagnietego pokarmu wg broszurki lansinoh:

- temperatura pokojowa (19-22stopni) - 6-10h
- lodowka 4-10stopni - do 72h
- lodowka 0-4stopni - do 8dni
- lodowka 1drzwiowa z zamrazalnikiem - do 2tygodni w zamrazalniku
- lodowka 2drzwiowa / zamrazalnik - 3-4miesiace w zamrazalniku
- glebokie zamrozenie w stalej temp -18stopni - 6miesiecy

Wiecie co... zostawiłam małego z siostrą, marudził,więc mała zrobiła mu mleko- zjadł 90 i się uspokoił, wróciłam, była akurat pora karmienia, junior dojadł odrobine z jednej piersi i zasnął. Chciałam odciągnąć resztę i przede wszystkim drugą cyckę- i odciągnęłam może 10 ml!!!:szok: o co kaman????

czy do konca karmienia bedzie tak cieklo z piersi czy to sie jakos unormuje? niektore dziewczyny w ogole nie nosza stanikow a jak nosza to bez wkladek a u mnie wystarczy ze pomysle o karmieniu albo popatrze na dziecko jak spi i juz mleko zaczyna samo leciec.

Ja tez ostatnio tak mialam, ze jak skonczylam karmienie 2-3h wczesniej to mleczka jakos wyduscic sie nie dalo :) tylko 30ml z obu piersi! :/ nie mam pojecia dlaczego?! Czasem w ogole wydaja one mi sie "puste". Mimo, ze mowia, ze jak piersi sa miekkie to nie znaczy, ze nie ma w nich mleka. Tak wiec to chyba tylko moje takie odczucia.

czy do konca karmienia bedzie tak cieklo z piersi czy to sie jakos unormuje? niektore dziewczyny w ogole nie nosza stanikow a jak nosza to bez wkladek a u mnie wystarczy ze pomysle o karmieniu albo popatrze na dziecko jak spi i juz mleko zaczyna samo leciec.

Też zazdraszczam takim dziewczynom :)

Nie chcę Cie martwic, ale mi sie nie unormowało do samego końca dokąd karmiłam Antosia musiałam nosić wkładki...
Mała tylko zapłacze - a mi mleko tryska... ostatnio sie zagadałam, ona wypusciła brodawkę i odkreciła głowe, a ja nalałam jej do ucha, az jej cieklo po policzku - masakra :) szalejące cyce :(

----------------------------------------------------
JustMe, Wiewióra83, tez tak mam... i też nie wiem o co kaman...
może ma ktos na to jakąs teorię?

Ostatnia edycja:
reklama
julienx, nataliak: witam w klubie "szelejących cyców"
ja przez to przechodze juz drugi raz... jak pamietam to to sie troche uspokoilo po okolo 6 miesiacach... wtedy to tez przestawałam już karmić piersią..:))))))

Do góry