reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

to i ja sie przylaczam do klubu:-)

mam tak samo,maly je jdna cyce a z drugiej moge podstawid szklanke bo sie tak leje,wkladki u mnie obowiazkowo i nie ma mowy aby bez stanika sobie pochodzic:-(

reklama
Dziewczyny zazdroszczę Wam nawału mleczka. U mnie niestety jest mało- tak jak pisała Wiewióra - po 2-3 godzinach od ostatniego karmienia ściągam laktatorem z obu piersi max 30 ml :-( i tak jest od 2 tygodni. Hanuśka waży już 4400g no i po cycu dostaje Bebilon Comfort, o czym zresztą już Wam pisałam.

czy do konca karmienia bedzie tak cieklo z piersi czy to sie jakos unormuje? niektore dziewczyny w ogole nie nosza stanikow a jak nosza to bez wkladek a u mnie wystarczy ze pomysle o karmieniu albo popatrze na dziecko jak spi i juz mleko zaczyna samo leciec.

też mnie to zastanawia, u mnie jak mały zapłacze, to mi leci z obu, jak go karmię to tak samo,
ale uważam, że lepiej jest meć za dużo niż za mało.
wkładki idą u mnie jak woda 8 sztuk dziennie :szok:

Dziewczyny zazdroszczę Wam nawału mleczka. U mnie niestety jest mało- tak jak pisała Wiewióra - po 2-3 godzinach od ostatniego karmienia ściągam laktatorem z obu piersi max 30 ml :-( i tak jest od 2 tygodni. Hanuśka waży już 4400g no i po cycu dostaje Bebilon Comfort, o czym zresztą już Wam pisałam.

madziamadzia laktacja Ci zanika bo nie budzisz jej w nocy na karmienie. Dlatego tak cienko u Ciebie z mleczkiem. Zacznij budzić i dostawiać regularnie a zobaczysz sama :) Przerwa nie moze być dłuższa niż 2-2,5 godziny u tak małego dziecka, a potem się to zmienia na 3-4 i więcej jak dzidziuś rośnie. I pij bardzo dużo!! Może się mądrze,a sama daje butlę. Ale ja budziłam i dostawiałam ile się da i nawału miałam brak. ale jakbym tylko mogła cofnąć czas to bym jeszcze częściej dostawiała, żebym małą mogła karmić. Teraz tylko same problemy po tym modyfikowanym. Bebilon comfort miałam, ale musiałam odstawić bo wtedy moja miała mega kolki i brak kupy przez 5 dni!!

jezuuu, chyba bym zwariowała jak musiałabym karmic w nocy (czy nawet w dzień) co 2,5-3 godziny. Ja mam teraz jedno karmienie w nocy i drugie nad ranem o 5 lub 6 i mleczko leci, zawsze jak karmie Małego lewą piersią, to z prawej mam fontannę:) i nawet wkładki przemakają.

estragon ale jak miał 3 tygodnie to nie jadł częściej?? Im starszy maluch tym rzadziej je a więcej, bo laktacja u mamy unormowana. A przez 3 tygodnie to się jeszcze normuje chyba nie? Widocznie ty masz bardzo syty pokarm i mały się dobrze najada. Mi powiedziała pani doktor że jak nie będę karmić co 2-2,5 godziny to pokarm mi zniknie w 2 tygodnie. I miała racje :/

Ja też dołączam, stanik z wkładkami obowiązkowo, karmię jednym cycem a z drugiego samo leci, ale jak ściągam mleko to max 50ml z obu piersi się udaje :baffled:

reklama
u mnie karmienia wyglądają mniej więcej tak:
7 rano
9 rano
12 w południe ;)
14
17
19.45
1.30
3.30
5.30
mniej więcej tak ;-)