reklama
estragon
mamusia synusia:P
tak, tak my też tak mamy zamrożoną pietruszkę i koperek wiejskisposób na świeże zioła jest taki, kupić świeże i zamrozić posiekane, albo kupić w Piotrze i Pawle w pudełeczkach gotowe pomrożone i kruszyć do potraw, ja mam pietruszkę, koperek, bazylię, szczypiorek
potem tylko zalewam wrzątkiem i gotowe
sposób na świeże zioła jest taki, kupić świeże i zamrozić posiekane, albo kupić w Piotrze i Pawle w pudełeczkach gotowe pomrożone i kruszyć do potraw, ja mam pietruszkę, koperek, bazylię, szczypiorek
tez taka mamy od babci
marzena_85
Fanka BB :)
my też mamy koper i pietruchę zamrożoną - od mojej mamy i od teściowej
Nawet w sobotę mama dała mi swojskie truskawki zamrożone, żebym Nadii mus zrobiła. Zrobiłam wczoraj, specjalnie słoiczki po obiadkach zostawiłam, żeby te truskawy spasteryzować i co...nie wyszło. Zagotowałam słoiki ale nie trzymają te nakrętki. Przelałam do małych pojemników takich zamykanych i zamroziłam.
Chyba można takie po rozmrożeniu i przegotowaniu podać małej cio??
Nawet w sobotę mama dała mi swojskie truskawki zamrożone, żebym Nadii mus zrobiła. Zrobiłam wczoraj, specjalnie słoiczki po obiadkach zostawiłam, żeby te truskawy spasteryzować i co...nie wyszło. Zagotowałam słoiki ale nie trzymają te nakrętki. Przelałam do małych pojemników takich zamykanych i zamroziłam.
Ostatnia edycja:
marzena_85
teraz już wiem, zauważyłam to też po fakcie heheheheh
ja i tak nigdy jeszcze nie robiłam słoików, więc było pewne że mi nie wyjdzie.
ja i tak nigdy jeszcze nie robiłam słoików, więc było pewne że mi nie wyjdzie.
tysia123
my też mamy koper i pietruchę zamrożoną - od mojej mamy i od teściowej
jak chcesz w sloiczkach wekować jedzenie to polecam te po musztardzie Kamis. Ja robie tak że do czytych sloikow wlewam na minutke wrzatek, potem wylewam, wlewam gorącą zupke, zakrecam i przykrywam recznikiem. Zawsze mi się zamykaja a uzywam ich od kilku miesiecy. Caly czas tych samych.
Probowalam innych sloikow ale albo sie raz zamkną albo nie.
marzena_85
dzięki tysia! Mam dwie rozpoczęte musztardy kamis w lodówce. Musze tylko sobie w głowie zakodować, żeby słoiczków nie wyrzucić
corina
Jak masz coś napisane że "w" danym miesiącu - to rozpoczęte a "po" to skończone, a jak nic nie ma np - "9 miesiąc - bakłażan", to w rozpoczętym miesiącu. Jasiek też nie je dwudaniowego obiadku, bo nie ma takiej potrzeby na razie, ledwo jedno danie zjada. Jak Hania nie głoduje na jednym daniu, to olałabym schematy i poczekała jeszcze z wprowadzaniem dodatkowych porcji.
dziekuje lenkaa, masz racje tym bardziej za Hania od kilku dni "olewa" posilek o 15 tj cycka jak wracam z pracy nie dosc ze tylko raz dziennie tylko jej daje, to ta teraz zastrajkowala a glodna raczej jest bo wczesniej je o 12.30 zupke, nie wiem co jej jest?!
reklama
N
nataliak
Gość
pomysl z chlebem posmarowanym zoltkiem wymieszkanym z maslem jest genialny!