reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
dziewczyny a gdzie z reguły są tańsze słoiki w rossmanie czy w kerfurze, bo ja dostaję oczopląsu od tych cyferek i w efekcie nic nie pamiętam
my ciągle na słoikach, chyba musze to zmienić, sama nie wiem, młody uwielbia np. dynię z ziemniakami po 5 m-cu

bali ostatnio spotykałam w rossmannie tańsze, niż w kerfurze, aczkowlwiek w krefurze jest większy wybór

dziewczyny a gdzie z reguły są tańsze słoiki w rossmanie czy w kerfurze, bo ja dostaję oczopląsu od tych cyferek i w efekcie nic nie pamiętam
my ciągle na słoikach, chyba musze to zmienić, sama nie wiem, młody uwielbia np. dynię z ziemniakami po 5 m-cu

zgadzam się z Agą co do ceny, jednak u mnie wybór większy jest w rosmanie, kiedy bym nie poszła do cerfura to zawsze 3-4 smaki zostają a reszta to puste półki;/...hmmm nie nadążają z dostawą czy jak?

Nataliak, więc żadna dupa ma nie obrażać drugiej dupy? ;-) :-D

:-D:-D:-D:-D

Co do tematu jedzenia to uważam, że niech każdy daje to co uważa. Kiedyś w przychodni jak czekałam na szczepienie i się z innymi matkami wymieniałam doświadczeniami etc. to mnie mało jedna nie zlinczowała bo powiedziałam że daję słoiki. Jakie to wywody robiła, że moja mała nie będzie umiała gryźć, będzie się dławiła jedzeniem i w ogóle, a jej to je chleb z masłem i jarzynową itd. (miał wtedy 5 miesięcy i ważył 10 kg :szok:) - a ja nic w tym temacie. Daje mojej Nadii to co uważam :)
Od 5 miesiąca je surowe jabłka, gruszki i banany. Te ostatnie je 4-5 razy w tygodniu (pogniecione i dodawane do bezsmakowej kaszki nestle albo same bez niczego) - i wcale nie uważam że to źle.

A co do naleśników w słoiczku to jeszcze nie widziałam a z chęcią bym dała mojej Nadusi spróbować :)
BTW mój małż - miłośnik pizzy - nie może się doczekać kiedy da małej jej popróbować, najlepiej z sosem czosnkowym :-D

w rossmannie sa najtansze i powinny byc oba te deserki po 9miesiacu czyli nalesniczki i ryz na mleku z jablkami. w kerfurze ceny sa rozne (w duzym nizsze, w malym wyzsze).

zgadzam się z Agą co do ceny, jednak u mnie wybór większy jest w rosmanie, kiedy bym nie poszła do cerfura to zawsze 3-4 smaki zostają a reszta to puste półki;/...hmmm nie nadążają z dostawą czy jak?

ja polecam REal... słoiczków Ci tam dostatek....az za duzo powiedziałabym....i cała reszta jest na miejscu...a nie...po sloje do biedronki, mleko jest najbliżej tylko w carrefourze express.... beheheh...

:-D:-D:-D:-D

Co do tematu jedzenia to uważam, że niech każdy daje to co uważa. Kiedyś w przychodni jak czekałam na szczepienie i się z innymi matkami wymieniałam doświadczeniami etc. to mnie mało jedna nie zlinczowała bo powiedziałam że daję słoiki. Jakie to wywody robiła, że moja mała nie będzie umiała gryźć, będzie się dławiła jedzeniem i w ogóle, a jej to je chleb z masłem i jarzynową itd. (miał wtedy 5 miesięcy i ważył 10 kg :szok:) - a ja nic w tym temacie. Daje mojej Nadii to co uważam :)
Od 5 miesiąca je surowe jabłka, gruszki i banany. Te ostatnie je 4-5 razy w tygodniu (pogniecione i dodawane do bezsmakowej kaszki nestle albo same bez niczego) - i wcale nie uważam że to źle.

A co do naleśników w słoiczku to jeszcze nie widziałam a z chęcią bym dała mojej Nadusi spróbować :)
BTW mój małż - miłośnik pizzy - nie może się doczekać kiedy da małej jej popróbować, najlepiej z sosem czosnkowym :-D

ja tez daje słoiczki.....i czasem gotuje jarzynk z kurczaczkiem......
nie lubie az tak gotowac zeby kombinować i skąd ja wezme tyle smaków co w sloiczkach, musiałabym zostac kucharą :)

reklama
aldonta, ja akurat do reala mam 100 km :no:
Nataliak, u nas w 2 rossmannach niet.. może za mały ten rossmann, albo sepy wszystko wykupują :-p
Marzena haha pizza z sosem czosnkowym :-D ciekawe, czy małej posmakuje :-)

Do góry