reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
ja mam tommee tipee czy jak to się tam pisze i Leon za którymś razem zalapał, ładny niebieski

ten co Nataliak podlinkowała, kubek zgrabniocha

Ja mam lovi, Kubuś nie umiał dotąd z niego pić, ale i z butelki nie umiał, teraz butelke się nauczył to może i kubek pojmie, jutro mu dam w kubku picie:-)

najwazniejszy jest zdrowy rozsadek w karmieniu dziecka. jesli maluch nie jest alergikiem i wiekowo blizej mu do roczniaka niz noworodka to odrobina soku z czastki mandarynki mu nie zaszkodzi. robicie jazde o mandarynki a wpychacie dzieciom banany, czekolade, zupy na wywarze miesnym czy jakies malo odpowiednie rzeczy ze swojego talerza.

jazdy?? nikt nikogo nie zmusza do karmienia dziecka tak jak swojego

a wywar miesny mozna podawać od 9 miesiaca, czekolady i surowego banana nie dawałam

no to ja chyba jestem najgorsza ;-)
bo ja czekoladę daję co jakiś czas kawałek, banana wcina, wczoraj nawet kiwi jadł :-p

aldonta ja też gotowałam warzywka na parze z indykiem albo z dorszem, tyle tylko że moja mała nie je za dużo i jak ugotowałam np. małego ziemniaka, marchewkę, kawałeczek pietruszki i selera i trochę brokuła plus kawałek indyka czy ryby to wystarczało mi to na 3-4 obiadki. Mała zjadła góra dwa a resztę wyrzucałam (przecież nie postoi to dłużej niż 48h w lodówce) :)

ja mam słoiczki takie po keczupach i robie weki.....czasem nie złapie sie nakretka więc trudno choc mozna zamrozić podobno

polecicie jakiś kapek-niekapek z gumowym ustnikiem?
Jonasz plastiku do ust nie bierze :/

ustnik silikonowy z canpola....pasuje do aventu równiez....my taki zestaw uzywamy, ustnik jest mięciutki i przyjemny w uzytkowaniu, avent miekki jest wg mnie za twardy i taki mały :/

o taki.......dziubkowaty.....moj Mat miał podobne z aventu bo kiedys były takie miekkie i twarde a teraz sa inne
I NIE KAPIE PRZEZ NIEGO NAWET JAK DZIECKO ZŁAPIE ŁAPKA ZA USTNIK CZY RZUCI KUBKIEM/BUTELKA!!!!!!!!!!
http://allegro.pl/s-spinka-ustnik-silikonowy-kpl-2-szt-canpol-i1409254475.html

Ostatnia edycja:
no to ja chyba jestem najgorsza ;-)
bo ja czekoladę daję co jakiś czas kawałek, banana wcina, wczoraj nawet kiwi jadł :-p

CZEKO? no to odwazna jesteś,, czeko to silny allergen.....ja będe jak najdłuzej próbowała bez czeko i słodyczy, kuzynki Mała chowała sie tak przez 3 latka, czasem zjadała a raczej rozmemlała kawałek ciasta, w tej chwili jedza lody "na specjalne okazje" :)))
a niech mi ktos wyskoczy z czeko do dziecka bez pytania nas o zdanie to połamię łapy!

reklama
ja mam słoiczki takie po keczupach i robie weki.....czasem nie złapie sie nakretka więc trudno choc mozna zamrozić podobno
Nie radzę zamrażać słoików, moga popękać:no:

Teściowa w Święta nakarmila Kubę czekoladą, mówilam wam nawet że go wysypało całego i do tej pory ma slady, zejść mu nie chce:wściekła/y:

Zmiksowałam mu ostatnio do gotowanego jabłka kawałek surowego banana bo ładnie kawałeczki jadl, to większość dnia ulewal i plakał:-(

Do góry