reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

w temacie kup - nie wiem czy zwrociliscie uwage, ale kupy zielenieją po pewnym czasie. Ja raz zajrzalam malej do pieluchy zeby zobaczyc czy baczki to produktywnie ida czy tylko tak sobie. Widze ze zaczela robic kupe - kolor marchewkowy. Wiec poczekalam az skonczy, i jak ja przewijalam kupa byla zielona.

reklama
Dziewczyny mam pytanie,jakie były kupki po pierwszej zupce u Waszych dzieci ? Czy były jakieś problemy z wypróżnianiem ? Moja Julka miała z tym problem.Nadusi zupkę podam za 2 tygodnie, a już się boję jaka będzie reakcja jej organizmu przez te jej problemu brzuszkowe :-(

u nas od czasu wprowadzenia słoiczków kupki to plastelina i jeszcze się nie unormowało

Tysia kupka zielenieje, jak powietrze załapie ;-)

no ja dzis małemu zrobiłam cos takiego i bardzo mu smakowało :)

Przekładaniec ryżowo-owocowy

Składniki:
-1.5 miarki mleka modyfikowanego
-45 ml wody
-8 płaskich łyżeczek kleiku ryżowego
-1/3 słoika smakowego deserku

Sposób przygotowania:
Gotujemy i schładzamy wodę do temperatury pokojowej. Następnie dodajemy mleko i dokładnie mieszamy. Gdy mieszanka nabierze odpowiedniej konstystencji dodajemy kleik i powtórnie mieszamy. Teraz gdy mamy przygotowaną główną warstwę nakładamy 1/4 przygotowanego kleiku do miseczki, a nastepnie nakładamy owoce z deseru zachowując te same proporcje. Dla lepszego efektu naszej pracy przekładamy wartswy kleiku i owoców do momentu aż na wierchu będą owoce

reklama
kupilismy kleik kukurydziany i sloiczkowa kaszke hipp z czekolada. kleik od jutra bedziemy dodawac do mleka raz dziennie.

Nataliak też myślałam o tej kaszce z czekoladą ale obawiam się właśnie tej czekolady że może boleć brzuszek po niej...i jak na razie podaje kaszkę ryżową z jabłkiem i dziś był soczek jabłkowy z Hippa:) a po nim mega wielka kupa:DDD

Do góry