reklama
komi - spróbuj tak jak ja ostatnio robię; niech je ile chce/może a po 5-10 minutach próbuj dać cyca znowu. Stasiek jest teraz tak zainteresowany wszystkim, ze wystarczy, ze kot przejdzie na końcu pokoju i on juz woli patrzeć na kota a nie jeść. Wiec dostaje żarełko w ratach.
malina29
Mama debiutująca
Afi - mamy identyczny problem! Ale z tego co tu przeczytałam doszłam do wniosku, że tylko drastyczne przejście na mm ma u nas (mnie i Toski) sens. Na razie podaję jej 1 lub 2 razy dziennie butlę z mm z czego Tośka zjada może 50 ml a potem woła cyca. Więc to moje certolenie od miesiąca jest o kant tyłka rozbić. Muszę radykalnie odciąc ją od piersi, jak zgłodnieje na maksa to sama rzuci się na butlę.. taki mam plan. Wprowadzam od nastepnego poniedziałku. Kurde - mam nadzieję, że dam radę
Nicole1603
Fanka BB :)
mój przed chwilą dostał szpinak z hippa..
nie wiem, jak można jeść takie paskudztwo, moje dziecko, aż zaciskało buźkę, aby tego nie zjeść, sama spróbowałam i było paskudne![]()
Okropne nie? Lence też nie smakowało.
Agnieszka77
To,że Jagoda pije z butelki, to duży plus, u mnie Nadia wypije z butelki maksymalnie 40 ml herbatki i tylko z butelki ze smoczkiem nuk (lateksowy).Julie karmiłam piersią 2 lata, gdy chciałam przerwać, wyjechałam na 3 dni i zostawiłam ją z moją mamą, płakała 2 noce, na 3 było lepiej, jak przyjechałam, to już jej nie karmiłam i pierwszy raz przespała wtedy całą noc.Nadię zamierzam karmić do roku,a jak będzie zobaczymy.Witam,
Czy któraś z mam karmiących przez dłuższy czas (3 miesiące i więcej) tylko piersią odstawiła już swojego maluszka i przeszła na butlę? Będę wdzięczna za info w tym temacie, bo za niecałe 4 tygodnie będę odstawiać Jagodę i bardzo się tego boję... :/ Niestety nadal zdarza nam się protest Małej przeciwko butli... :/ (ale pić z butli umie, bo wiele razy już pociągnęła prawie całą - 150 ml) Nie wiem jak ona to zniesie... (szczególnie boje się karmienia w nocy)
Apel kieruję też do doświadczonych (mających więcej niż 1 dziecko;P) mam - jak odstawiałyście od piersi swoje pierwsze maluchy?
estragon
mamusia synusia:P
nie wiem, jak można jeść takie paskudztwo, moje dziecko, aż zaciskało buźkę, aby tego nie zjeść, sama spróbowałam i było paskudne[/QUOTE
a to ja jakaś dziwna jestem, bo mnie to smakowało, ale młodemu nieeeee![]()
reklama
Frigga
nie wiem, jak można jeść takie paskudztwo, moje dziecko, aż zaciskało buźkę, aby tego nie zjeść, sama spróbowałam i było paskudne![]()
Szpinaku z hippa jeszcze nie kupowałam,ale szpinak z ziemniakami z bobovity Zosi smakuje,nawet bardzo :-)