reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

U nas niestety jedzenie się popsuło:(
Nic oprócz mojego mleka Majce nie smakuje, ani owoce typu morela, gruszka banan ani żadne herbatki nie wchodzą w gre:(
Po tym jak Nataliak pisała o tych kaszkach na dobranoc kupiłam mojej tę z biszkoptami i nie za bardzo chciała jeść:(
Jedyne czym się zajadała to była kaszka ryżowa z jabłkiem i chyba gruszką ale ja jak spróbowałam to nie wyczuwałam smaku gruszki.

reklama
U nas niestety jedzenie się popsuło:(
Nic oprócz mojego mleka Majce nie smakuje, ani owoce typu morela, gruszka banan ani żadne herbatki nie wchodzą w gre:(
Po tym jak Nataliak pisała o tych kaszkach na dobranoc kupiłam mojej tę z biszkoptami i nie za bardzo chciała jeść:(
Jedyne czym się zajadała to była kaszka ryżowa z jabłkiem i chyba gruszką ale ja jak spróbowałam to nie wyczuwałam smaku gruszki.

JUlita, nie poddawaj się!! Myslę, że to tylko chwilowe "niechcenie". No i dobrze, że chociaż tę kaszkę lubi. Jest jakaś alternatywa
Pamiętam, że mówiłaś, że po powrocie do pracy zamierzasz Majce mleko odciągać. Robisz jakieś zapasy? Czy na bieżąco chcesz odciągać. Bo ja tez o tym myślałam, tylko, jak ja "uciągnę" na tyle godzin mleka na bieżąco?

W każdym razie już zdecydowałam o radykalnym przejściu na mm, ciekawe tylko, co na to Tosia :-)

JUlita, nie poddawaj się!! Myslę, że to tylko chwilowe "niechcenie". No i dobrze, że chociaż tę kaszkę lubi. Jest jakaś alternatywa
Pamiętam, że mówiłaś, że po powrocie do pracy zamierzasz Majce mleko odciągać. Robisz jakieś zapasy? Czy na bieżąco chcesz odciągać. Bo ja tez o tym myślałam, tylko, jak ja "uciągnę" na tyle godzin mleka na bieżąco?

W każdym razie już zdecydowałam o radykalnym przejściu na mm, ciekawe tylko, co na to Tosia :-)

Malina oj nie wiem jak to będzie...jak na dziś to mam plan ściągania mleka wieczorem tę buteleczkę od laktatora, bo chyba tylko tyle się mi uda. A drugą porcję ściągnę rano. Do tego mama będzie jej dawać te deserki owocowe no i zaczniemy podawać już warzywka. Oby tylko chciała jeść.
Nie będzie mnie w domu 8 godzin więc mam nadzieję że jakoś to sobie zorganizuję.
Już się tego boje, bo na wszystkko będę miała dużo mniej czasu:(

Młody dzisiaj debiut z Bebilonem HA, zapach i smak okrutny jak dla mnie, ale Błażej na początku się trochę pokrzywił po czym wypił cała flachę 170 ml...także myślę, ze polubi.

Mam nadzieje, że po tym mleku mu te czerwone placki zejdą z buźki, bo nie za dobrze to w tej chwili wygląda. Martwię się tym, że może mieć alergię na mleko krowie, a ani ja, ani mój "mąż" alergii nie mamy, więc niewiele wiem jak z takimi alergiami pokarmowymi postępować. Poczekam i jesli nie bedzie poprawy do 20.10, kiedy idziemy na szczepienie, poprosze pediatre o receptę na bebilon pepti, bo po co robić eksperymenty na dziecku.

WIKTORIA! Poszło 3/4 z porcji 210 ml! jestem przepełniona dumą ;P oby ten HIPP okazał się strzałem w dziesiątkę :)
choć w mojej subiektywnej opinii smakuje gorzej niż NAN ;)

reklama
Do góry