reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

odciaganie tylko do uczucia ulgi znacznie zmniejsza laktacje, raz czy dwa dziennie znajdziesz chwile zeby to zrobic i moze sie uda bez lekow :)

reklama
afi-ja mialam ciezkie przejscie na mm z Krystkiem,otoz jak pisalam kiedys nie chcial butli,kupowalam wszystkie mozliwe butelki jakie tylko byly,mialam super kolekcje w domu:-)nie chcial jesc w ogole,tylko cyca,no ale ja nie chcialam go karmic ze wzg na to ze ulewal,musialm swoje mleko odciagac i zageszczac noi nie bardzo mi sie to podobalo,wiec zrobilam tak ze dawalam butle i konice,pare dni bylo ciezko,bo cyca juz nie dawalam w ogole! plakal marudzil,nie chcial butli,bywalo ze pol dnia nie jadl nic,az wkoncu chyba zrozumila ze nie ma juz cyca i zaczal pic z butelki,mysle ze trzeba byc twardym,mala wie ze jak nie chce butli,pomarudzi to dasz jej cyca,

komi myślisz, że jak młodego przegłodzę, to wtedy skusi się na mm? Jak długo męczyłaś się z przyzwyczajeniem Krystianka? mój ma taki wstręt do modyfikowanego, że nie wiem jak to ugryźc, a za 2 tyg skończy pół roczku, więc chciałabym się pożegnac z cycem

estragon-nie wiem jak bedzie z Karolkiem ale u mnie dało rade,nie mialam juz sily karmic cycem a krystek nie chcial tej butli,pamietam ze trwalo to pare dni,wydaje mi sie ze dziecko ma taki instynkt ze samo sie nie zaglodzi,najpierw wyciskalam na jezyk mu mm ze smoczka i potem wkladalam do buzi,bylo ciezko,ale wkoncu zaczl je pic,

Dzięki Nataliak,
planuję odciągać na początku ile dam radę i podawać małej z butli moje mleko, bo lepiej jej wchodzi niż mm (spróbujemy jeszcze tego HIPPA) i zobaczę co będzie się działo z laktacją, bo ja mam bardzo dużo mleka jeszcze... :/ Mam nadzieję, że młoda szybko się przestawi na jakieś mm, bo szczerze mam już dość tego karmienia, odciągania itd. Liczę, że góra 2 tyg. poodciągam, a potem Młoda będzie już piła mm, a ja będę mogła wziąć Bromergon (mam już kupiony), bo u mnie raczej bez niego się nie obejdzie...

a u nas stopniowe odstawianie nie idzie... :/ będę nadal próbować, ale wczoraj i przedwczoraj był ostry sprzeciw i skończyło się na piersi...

ja bym drastycznie odstawila i koniec.. ja tak wlasnie w sumie zrobilam....
a co do ilosci mleka to ja mialam mega dużo mleka.. i u mnie obylo się bez tabletek na zatrzymanie laktacji.. takze jak już zapadnie u Ciebie w głowie decyzja o zaprzestaniu to góra 2-3 tygodnie i pozbędziesz się mleczka...
trzymam kciuki..

wiolan-uwazam tak jak ty:-)

dziewczyny czy myslicie ze moj maly moze byc marudny z przejedzenia??

bo u nas karmienia wygladaja mniej wiecej tak:

6-cyc
9-cyc
-kolo 11 cyc
-kolo13 cyc
-kolo16 cyc
-kolo 18 cyc
-po 19 cyc i lulku
-po 22 na spiocha cyc i lulku
-potem pobudka po 2 na cyca i dalej to juz roznie:biggrin2:

co drugi dzine jakis owocek,bo narazie chyba z warzywkami musze poczekac,widze ze Damianka brzuszeknie ejst chyba jeszcze gotowny

woooow, komi to ładnie je, u nas wygląda to tak:
7.30-cyc
11-12- słoiczek i herbatka
14-15- cyc
17-18- deserek +cyc i herbatka (o ile się dopomina)
około 20 cyc
4-5 rano cyc

reklama
no własnie jak noworodek!!!
tyle że u nas kazde karmienie nie trwa dłużej niż 5-10 minut,moze temu tak często je? nie wiem nie wiem!

Do góry