reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
no wlasnie, wystarczy zwykla kaszke manna dodawac do zupek, nawet w schematach zywieniowych niemowlat jest tak napisane, to sposob na wprowadzanie glutenu.

estragon ta sie nie nadaje bo to ma byc z glutenem.

Agnieszka to tę kaszkę robisz na swoim mleku?

mam już teorię na temat niechęci mojego dziecka do niektórych potraw. Dziś znowu próbowałam dac mu kaszkę ze słoiczka, była to mleczno- ryżowa o smaku waniliowym, owszem spróbował jedną łyżeczkę i jak poczuł smak, to się skrzywił, wypluł, zacisnął usta i koniec. On odrzuca nie tylko mleko modyfikowane, ale wszelkie mleczne kaszki:(. I co ja teraz zrobię? Jak ma przełamac jego niechęc do mm? Może ma któraś z was jakiś pomysł?

Dziewczynki, które mleko modyfikowane jest wg was godne polecenia. Do tej pory Dżon dostawał NAN H.A. ale odkąd zaczął dostawać słoiczki (na razie bardzo niewiele) zaczyna mieć twarde kupy i widać, że się męczy zanim usmaruje pieluchę.
Stałam dzisiaj przed półką z mlekami i nie wiedziałam co wybrać. Dlaczego Nan w puszce kosztuje 27 zł a Nan w pudełku 12? Jest gorsze? Mniej wartościowe? O co w tym chodzi? Nie ma doświadczenia w mm bo przecież Jagoda była na piersi...

Oleśka my używamy NAN Pro, także jeśli chcesz mleko innej firmy to nie pomogę bo my zawsze na NAN :)

Nataliak pamietam jak rozmawiałyśmy o mleku Hipp, mówiłaś, że ciężko je dostać - jest w carrefour w arkadii, w cenie 12,11zł (o ile dobrze zapamiętałam ale jakoś tak to było :p).

alis w kerfurach wiem ze jest bo kupujemy na bemowie, w auchan w wola parku widocznie od dawna nie mieli dostawy hippa bo nawet ze sloiczkami bieda.
oleska ja zawsze bede polecac hipp plus ;)

reklama
alis w kerfurach wiem ze jest bo kupujemy na bemowie, w auchan w wola parku widocznie od dawna nie mieli dostawy hippa bo nawet ze sloiczkami bieda.
oleska ja zawsze bede polecac hipp plus ;)

to prawda, my tez problemów z kupką na hippie nie mieliśmy.. ale i teraz na enfamilu też zadnych problemow...

Oleska: moze cena wynika z gramatury opakowania?? ze w puszce jest wiecej.. poza tym koszt wyprodukowania puszki jest zawsze wyzszy niz kartonika dlatego zawsze ta sama gramatura w puszce i kartoniku to to w puszce bedzie drozsze...

Do góry