reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
Aga ja tez nie narzekam:tak:
mala na samym cycu,ale mi karmienie nie przeszkadza,wrecz przeciwnie bardzo lubie ten nasz wspolny czas.mam zamiar karmic rok,do 6 miesiaca wylacznie cyc.

w nocy budzi sie i to nie raz,ale kilka z tym,ze ja ja karmie na spiaco,tzn spie i ja i ona:-D wiec nawet nie bardzo wiem co i jak i ogolnie to jestem wyspana.

Tak jak powiedziala Alis wszystko zalezy indywidualnie od mamy,karmienie,dokarmianie.
grunt aby wszyscy byli szczesliwi :-)

Zgadzam się z Tobą w 100%! Mamy tyle możliwości, że każdy musi sobie wybrać taką opcję, by był szczęśliwy! W końcu szczęśliwi rodzice, to i szczęśliwe dzieci, a oto nam wszystkim z pewnością chodzi :)

U nas karmienie wygląda identycznie! :) Nie jest to jakiś duży problem, tylko zastanawiam się, jak sobie poradzić z karmieniem podczas jesiennych spacerów. Chyba wykorzystam termoopakowanie i będę odciągnięte mleczko podawać z butelki. A Ty masz już jakiś patent? :)

nasz kubeczek nie jest niekapkiem bo kapie z niego ;P ma dwie dziurki i plastikowy sztywny ustnik. te do ktorych linki wklejalyscie to niekapki z miekkim ustnikiem czyli takie bardziej do ssania a nasz jest po prostu do nauki samodzielnego picia. to od ktorego sa miesiaca zalezy czesto wlasnie od przeplywu/dziurek.

ja używam dokladnie takich.. ale w sklepie płacilam 25 PLN.. na allegro taniej, ale trzeba czekac na przesylkę:
BUTELKA canpol LOVI AKTYWNE SSANIE 150 ml Om+ (1201360381) - Aukcje internetowe Allegro
moja tez juz wszytskich probowala.. ale jakbyś dotknela tego smoka z Lovi to bys dopiero widziala roznice.. w porownaniu z nim inne smoki to twardziele....

a i u nas smoczek oczywiscie mini, bo ma dosyc dużą dziurkę... a dla dziecka co ma się nauczyć ssać pokarm nie może go zalewac...

zgadzam się te smoczki są rewelacja takie miękkie i wogole superr jesli sie karmiło piersią

tysia- tak jak pisałam na głównym my dzisiaj po pierwszym deserku gerberka mus jabłkowy z brzoskwiniami. Z ciekawości spróbowałam wydawał mi się kwaśny ale Małemu posmakował i poszedł cały słoiczek :) na jutro mamy mus jabłkowy z gruszka a na środę ze słodką marchewką. My się właśnie radziliśmy lekarza czy lepsze jabłka z bazaru czy w słoiczku. Niestety teraz jest wszytsko pryskane więc zdecydowliśmy się na słoiczki, które przechodzą 5cio krotną kontrole jakości. ale gdybym miała taką możliwość jak TY, to pewne zdecydowała bym się na jabłuszka z sadu:)

reklama
elwiwas na przyszlosc: po jednej nowej rzeczy sie wprowadza wiec najpierw powinny byc same jablka a potem dopiero z brzoskwiniami :)

Do góry