reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

Aśka zachłysnąć to się raczej nie zachłyśnie, bo cieżko z nich leci nawet z zasysaniem. Zresztą są od 3 miesiąca więc chyba ktoś to badał. U nas narazie problem z załapaniem o co w tym wszystkim chodzi ;D ;D ;D ;D, ale uczymy się codziennie małymi kroczkami.
Baśka zdradź gdzie można kupić taki ogromniasty śliniaczek

reklama
dZIĘKUJEMY DZIĘKUJEMY :) ŚLINIACZEK to chyba kiedys w sklepie "mama i ja" w Gdańsku ale nawet nie mam pewności...bo to było dawno i wtedy wszyscy się śmiali ze to dla mojego męża taki rozmiar a teraz jest jak znalazł ;D ale nawet pomimo śliniaczków 3 pary bodziaków juz mu się udało soczkiem zaplamić :)

Baska a jaki ty soczek dajesz Karolkowi ? Robisz go sama czy kupujesz w sklepie?
Tu pokarmy i nowosci radza wprowadzac dopiero od 6 miesuiaca ale ze wszyscy robia to wczesniej to i my pomalu zaczniemy.
Wczoraj kupilismy tez kubki niekapki z avent i u nas wyraznie napisane jest od 6 miesiaca zycia a chyba z tego co widze na zdjeciu model ten sam no i tez ma trzy dziurki :-[

Baska dawaj tu szybko i opowiadaj bo zaraz nam bb na dwa dni odetna...a ja kurcze do polski akurat na zakupy i do tego "pampersowego domk"u jade to przy okazji kupie tez taki kubeczek...i sliniaczek ;D ;D ;D Ale jak mowisz ze Karolek juz zdarzyl polac sie soczkiem a z tego co wiem ciezko sie spiera takie plamy to ja cchyba bede Noemi we worek wkladac i tylko glowke zostawie,wytne otworki na raczki i heja ;D albo bedzie na pampersie samym pila... ;)

Cicha - jak ja kupowałam to były dwa modele końcówek - 3+ i 6+ kupiłam takie na allegro : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=124978093
i uchwyt tez dokupilam do butelki - nie kupowalam specjalnego kubka tylko korzystamy z butelek aventu które mielismy
Soczek na razie kupny- jabłko-marchew no i maleńko- zaczynaliżmy od jakichś 3 łyżeczek, teraz jest około 20 ml - tylko tyle zeby się przyzwyczajał a nie opijał
Cicha - u nas w literaturze fachowej tez niby od 6 m-ca każą ale większość pediatrów których zdanie poznałam zaleca wcześniej

Patrycja24berlin co to jest ten pampersowy domek? czy w polsce faktycznie mozna taniej dostac rzeczy dla maluszka? Pytam bo dawno nie bylam a wybieramy sie na swieta, wiec tutaj nie bede robila zapasow jak cos i wiozla tego ze soba....

Justyna pampersowy to ja sobie go tak nazwalam bo firma pampers sponsoruje ten wynalazek...jesli masz chec poczytaj u nas na watku CO GDZIE KIEDY...a jesli chodzi o zakupy dla dzieci to roznie z tym bywa...zalezy co bys chciala kupic... ale ja wiekszosc rzeczy tu kupilam..tzn w niemczech...Np. uzywam chusteczek nawilzajacych pampes sensitive i jak bylam w polsce to kupilam paczke i wogole nie bylo to co uzywam ja..inny zapach i wogole...jednym slowem bubel jakis..ale np rajstopki to kupilam w polsce...bo tu to ok 8 euro..a w polsce juz ladne kupilam za 15 zl...jesli chodzi o zabawki np takie jak Fisher price to z cala pewnoscia taniej w niemczech...Jak bys jeszcze cos potrzebowala to sluze na priva lub na gg-2340400

reklama
Dziewczyny ale ta zmiana beznadziejna , wogole nie moge obejzec zdjec Karolka i ogolnie niezle zamieszanie, wolalam stare forum :(

Co do niekapka to jesli tak mowicie to jednak kupie ;)

Do góry