Mi się wydaje że niekapek to zupełnie inna technika - ale nie wiem czy dziecko może się przyzwyczaić i nie chcieć piersi...Ja w sumie nie z tego powodu chcę podawać niekapek - chcę tak już trochę na wyrost żeby się uczył - dlatego że potem jest dziecko trudniej odzwyczaić od butelki jak starsze, a mówią że jak ma już ząbki to zdrowiej żeby piło z kubeczka a nie z butelki (przynajmniej nie za długo trzymało butelke z sokiem czy mlekiem w buzi bo to sprzyja próchnicy)agles pisze:czyli dziewczyny lepiej odciągnięte mleczko z kubka niekapka podawać?Wtedy w ogłóle nie ma wyslłku przy piciu i może piersi nie chciec... czy sie myle?
Poza tym ja tak pracuję że przypada mi w tym czasie tylko 1 karmienie i myslę że raczej jak mu moja mama poda raz dziennie butelke przez 3 do 5 dni w tyg to chyba od razu piersi nie odrzuci...tym bardziej że niebawem dorzucimy zupki i babcia bedzie po prostu dawała zupke jak mnie nie bedzie.
To od razu Aniu jest odpowiedź na twoje pytanie - czyli ja generalnie nie przechodze na butelke choc wracam do pracy od października - ale mam o tyle dobrze ze pracuje tylko4 h i wypada tylko jedno karmienie...