reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

8.00 - śniadanie - kanapka, kawałek pomidora lub innego warzywa, biały ser ze śmietaną, kubek mleka
11.30 - owoce i bieluch lub jogurt
15.00 - obiad
18.00 - coś drobnego np. owoce, kanapka, biszkopty
19.00 - kolacja - jak na śniadanie

trudno mi powiedzieć jakie ilości - daje tyle ile zje - raz ma apatyt a raz nie bardzo, ale raczej nie narzekam :-)

reklama
Stas to Ty jesz jak duży chłopak :szok:
a ja musze cos małej zrobic na śniadanie, bo kaszka się wczoraj skończyła... nie wiem czy będzie jeść kanapeczki (najlepiej jej wychodzi rozgniatanie w rączkach:sorry2:), najwyżaj jajo jej zrobię ;-)

Staś ładnie je,tylko nie tyje. Wszystko "przelatuje", ale przynajmniej dobrze przetrawione. :-p
Zapomniałam o jajku. Jak Staś widzi jajko na miękko albo jajecznicę, to aż cały podskakuje z radości.:-D

Martusia, Staś tez rozgniatał kanapki, aż stwierdził, że lepiej je zjeść. :-)

Michał ma za soba debiut z ogórkiem kiszonym - nie mial zaczerwienienia wokól ust - Marysia dlugo miala. Ale fanem ogórka nie jest! Za to wtranżolił wczoraj jedna frytke. Fanem tez nie jest. On jest fanem ziemniaków w czystej postaci i zup. O tak zupa to jest to!

Dziewczyny a podajecie ryby?
Jeśli tak to jakie, jak je przyrządzacie i czy dzieciaczkom smakują?:confused:
Mój Wojtek kiedyś jadł jakiś gotowy słoiczek z rybą, ale coś mu nie podszedł...

Widze że maluszki apetyty mają:-D
Co do rybek moja mała w każdej postaci najbardziej jednak paluszki rybne bo może sama w rączkach trzymać. ale taką dudzoną na parze też zje.Z resztą ona chyba je wszystko, kocha frytki, ser żólty kiszone ogórasy uuuuuuuwielbia, parówki serek wiejski, itp
U nas to tak mniej wiecej wygląd
7:00 butla kaszki mannej Bobovity
9:00 śniadanio, (najbardziej kocha paroki albo zupki mleczne)
12:00-12:30 mleko z buti
15:00 obiadzio
18:00 podwieczorek, owocki , jogorciki itp
21:00 butla kaszki mannej
w między czasie podjada owocki chrupki kukurydziane biszkopty herbatniki itp

ło matko ile Zuiziol je!!

ja dawalam suma :-D, tata moj wędkarz wiec mam świeze, w zupce ugotowałam. Michał wtranżalal az miło. zreszta on wszytsko je wiec nie narzekam :-)

reklama
Do góry