reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

8.00 - śniadanie - kanapka, kawałek pomidora lub innego warzywa, biały ser ze śmietaną, kubek mleka
11.30 - owoce i bieluch lub jogurt
15.00 - obiad
18.00 - coś drobnego np. owoce, kanapka, biszkopty
19.00 - kolacja - jak na śniadanie

trudno mi powiedzieć jakie ilości - daje tyle ile zje - raz ma apatyt a raz nie bardzo, ale raczej nie narzekam :-)

reklama
Stas to Ty jesz jak duży chłopak :szok:
a ja musze cos małej zrobic na śniadanie, bo kaszka się wczoraj skończyła... nie wiem czy będzie jeść kanapeczki (najlepiej jej wychodzi rozgniatanie w rączkach:sorry2:), najwyżaj jajo jej zrobię ;-)

Staś ładnie je,tylko nie tyje. Wszystko "przelatuje", ale przynajmniej dobrze przetrawione. :-p
Zapomniałam o jajku. Jak Staś widzi jajko na miękko albo jajecznicę, to aż cały podskakuje z radości.:-D

Martusia, Staś tez rozgniatał kanapki, aż stwierdził, że lepiej je zjeść. :-)

Michał ma za soba debiut z ogórkiem kiszonym - nie mial zaczerwienienia wokól ust - Marysia dlugo miala. Ale fanem ogórka nie jest! Za to wtranżolił wczoraj jedna frytke. Fanem tez nie jest. On jest fanem ziemniaków w czystej postaci i zup. O tak zupa to jest to!

Dziewczyny a podajecie ryby?
Jeśli tak to jakie, jak je przyrządzacie i czy dzieciaczkom smakują?:confused:
Mój Wojtek kiedyś jadł jakiś gotowy słoiczek z rybą, ale coś mu nie podszedł...

Widze że maluszki apetyty mają:-D
Co do rybek moja mała w każdej postaci najbardziej jednak paluszki rybne bo może sama w rączkach trzymać. ale taką dudzoną na parze też zje.Z resztą ona chyba je wszystko, kocha frytki, ser żólty kiszone ogórasy uuuuuuuwielbia, parówki serek wiejski, itp
U nas to tak mniej wiecej wygląd
7:00 butla kaszki mannej Bobovity
9:00 śniadanio, (najbardziej kocha paroki albo zupki mleczne)
12:00-12:30 mleko z buti
15:00 obiadzio
18:00 podwieczorek, owocki , jogorciki itp
21:00 butla kaszki mannej
w między czasie podjada owocki chrupki kukurydziane biszkopty herbatniki itp

ło matko ile Zuiziol je!!

ja dawalam suma :-D, tata moj wędkarz wiec mam świeze, w zupce ugotowałam. Michał wtranżalal az miło. zreszta on wszytsko je wiec nie narzekam :-)

reklama
Do góry