reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

reklama
kurcze mały po nocy dostał krostek na brzuchu:eek: normalnie głupia już jestem w kwestii diety:errr: dzisiaj wykapie go w krochmalu i jak nie zejdzie to robię eliminacje:baffled: tylko z czego tu eliminować jak cholera mać coraz mniej tego:wściekła/y:
no nic na razie łudzę się że to potówki:tak:

Ja tez mam diete i jem jogurty sojowe,mleko sojowe z platkami itp.Jeszcze wyprobuje mleko ryzowe,bo widzialam w sklepie.
Tez uwielbiam nabial,czekolade,lody....

Maaajka a mleko sojowe też ostro uczula!!!

A ja nie wiem, czy u nas to czekolada już nie jadłam hmmmz 5 dni i nie schodzi..idę do pediatry..bo jestem na bezmlecznej więc nie wiem od czego:szok:

Zartujesz?!
A pediatra kazala mi mleko i produkty sojowe!
Ale u mnie chyba akurat nie uczula,bo krostki schodza....A Ty probowalas?

Nie próbowałam nie wiem czy mi będzie smakować:(
Ja to już głupia jestem bo przecieża mały dostaje tak mało mojego mleka, ze już go chyba nic nie powinno uczulać..może to inna przyczyna tych króst bo te sa inne niż te poprzednie no nie wiem..moja p. doktor w poniedziałki przyjmuje to pójadę!

Madziu nie chce cie straszyć, ale nie zawsze pomaga odstawienie dziecka od piersi. Wcale nie muszą zniknąć krostki. Mojej kolerzanki córka była na mleku bebilon pepti amino i nadal miała krostki. Dziś dziewczynka ma 5 lat i jest na wszystko uczulona. Ma poli alergie czyli na wszystko.
Na alergie nie ma złotego środka.
Może uczulać seler , pietruszka. A tak naprawde każdy produkt, bo każdy na co innego sie uczula. Znam osoby uczulone na kwasek cytrynowy, na ryż.
Życze aby kroski szybko zniknęły.

azile poli alergia:szok: bosh to co ta biedna dziwczyna je:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
u mnie krostki z brzucha schodzą jednak ubrałam małego za ciepło na noc i się zbytnio spocił ufff:sorry2:

reklama
Magda a może on jest uczulony wcale nie na jedzenie tylko na oliwkę albo proszek do prania ? Ja małą smarowałam oliwką to miała potem krostki wszędzie nawet we włosach a odkąd kąpię w oilatum i nie smaruję wcale oliwką to zeszło.
Co do oliwki to 2 mamy z którymi rozmawiałam po odstawieniu oliwki tez wyleczyły krostki , inna z kolei mówiła że badała małego - troszkę juz starszego to miał alergię na sztuczne barwniki i jak wypijała kubusia np. to jemu wyskakiwały.

Ostatnia edycja:
Do góry