reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Ja tez słyszałam o miodzie, ze uczula, ale Marta jak dałas Dobrusi i nic jej nie jest to myslę, ze spokojnie mozesz jej podawać, miod jest bakteriobójczy i zdrowy ..
moj Fabianek uwielbia miodek, podawałam mu tak od 1,5 roku chlebek, serek Twoj Smak i miod zajadał sie i do dzisiaj kocha taki zestaw.
A moja Nadia kocha jesc - mleczka zjada na sniadanko ok. 260 ml, obiadku czasami nagotuje na 2 dni a ona zjada dwie porcje.
Od czasu jak zaczeła chodzic to je batrdzo duzo - chyba duzo spala w czasie chodzenia bo nie jest gruba

reklama
Mój Bart też teraz mniej je... jak o 17:00 wcinał 180 ml mleka tak teraz je mały słoiczek jakliegoś owocka, albo zje banana... także zmniejszył spożywanie posiłków;-) jak na noc jadł 210ml tak jak teraz zje 150 to jest mega dobrze...

A jednak może będzie smakoszem - wczoraj zjadł krem ze szparagów.

Wie chłopak co dobre :-D

Ja tez słyszałam o miodzie, ze uczula, ale Marta jak dałas Dobrusi i nic jej nie jest to myslę, ze spokojnie mozesz jej podawać, miod jest bakteriobójczy i zdrowy ..

Dokładnie to samo chciałam napisać.

Staś ma takie "fazy" jedzeniowe. Zazwyczaj nie moę narzekać - je bardzo chętnie, ale czasem wybrzydza, że nie wiadomo co do tego pyszczka mu włożyć. Zasadniczo woli obiadki - własciwie pałaszuje wszystko. Woli chleb ciemny z ziarenkami od bułki. Z kanapki z żółtym serem najbardziej lubi ser. Ale samego nie zje. Musi być na kanapce. Mały spryciarz.:-D
No i nie przepada za owocami i surowymi warzywami. Oprócz bananów wszystko trzeba przemycać w nabiale. Bo nabiał to on uwielbia: biały ser ze śmietaną, bieluch, jogurt, mleko. I wiele innych rzeczy daje sie w tym nabiale przemycić.:-D

Bbkaniu ja uwazam to za mocno przesadzone Kiedys nie bylo tych mlek tylko mleko od krowy i to takie tluste i jakos ludzie nie chorowakli . Nie mowie zeby pol rocznemu dziecku dawac takei mleko ale ok 2 roku zycia czemu bnie. Noo ale to moja opinia
Madija moj Wojtek pije nutra ale wczesniej dawalam mu Enfamil niestety to jest dosc drogie mleko i tylo w aptece mozna dostac jednak nic oprocz skazy mu po nim nie bylo nie mial kolek i ogolnie mu smakowalo
.

Moja Julka je póki co NAN 3 i NAN 3R... a jak myślicoe, po roku podawać jej to nestle Junior, czy zostać przy NANie?

mojej koleżanki synek ma uczulenie i pije NAN HA, i nie ma uczuleń na nie i dobrze na nie reaguje...
Bbakaniu, ale dziecko dostaje serki, np Danio, czy jakieś budynie czy coś, a tam jest mleko... krowie!!! mojej tam nic nie było, a palaszuje tylko się uszka trzęsą ;-)

co do mleka krowiego to gdzies ostatnio wyczytałam że po roczku mozna wprowadzać w małych ilościach mleko nie to najtłuściejsze. Ja czasem wleję troszke małej do zupki jak gotuję :tak: i mi się wydaje, że nie ma cowariowac z tym mlekiem krowim, bo nie chodzi o to, żeby od razu lać je do butli i dawać do picia ;-)

reklama
Do góry