reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

dzięki kochane za otuchę. Niby wiem, że isę nie zagłodzi itp...ale jakoś żal mi że on nic nie je. Ja mu wszystko daję i to co my jemy itp a on nic...ani szynki ani chleba ani sera nic dosłownie. A ja myslałam że smakosza będę miała:(

reklama
Madziu nie martw się. Taki typ z tego Antosia, mało je , oszczędny chłopak. Teraz przyjechali moi znajomi ze Stanówi mają synka 1, 6 roku i on je tylko danonki , jeden rodzaj ciasterczek i pije tylko bobofruty. To cała dieta dziecka. Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że on jest bardzo wysoki isuper sie rozwija.
Nie martw się , zacznie jeść. ;-)!!!!!!

Nie zamartwiaj się Antosiem.. może to tylko kwestia kilku dnia. Jesli ma Ci to pomóc to może zadzwoń do pediatry i przedstaw jak się sprawa układa.. może pediatra troszkę Cię uspokoi. A przede wszystkim Antoś potrzebuje wesołej mamy! :tak: zamartwianie się nic nie da chociaż wiem że tak tylko łatwo się mówi.. u mnie na przykład dzisiaj maciek zjadł siarkę z zapałki i też dla spkoju zadzwoniłam do pediatry.. powiedziała co można w tej sytuacji zrobić a ja się trochę uspokoiłam. 3mam kciuki żeby Antoś zaczął jeść!!

a ja mam dziewczyny pytanko o miód :sorry:

teśc jest pszczelarzem i właśnie ściągnął świezutki miodzik. Mała juz ciutke spróbowała, nic jej nie jest... czy mogę jej dawać chlebka z miodem?

Marta mówią że miód może uczulać. Ale ja ostatnio czytałam że miód zawiera jakies bakterie nie pamietam nazwy i u małych jeszcze dzieci może powodowac zatrucie pokarmoweAczkolwiek mała kapka nikomu jeszcze nie zaszkodziła.
Chciałam przy okazji napisac że Antek znów je. Dostał lanie i się wziął do roboty:-D
Tak na serio...od poniedziałku wprowadziłam mleko( zamiast nutramigenu ), w postaci kaszki mleczno - ryzowej Bebilon o smaku wanillii. Zastąpiłam tą kaszka dwa posiłki. Tak wiec 2 razy mamy normalne mleko raz nutramigen.i do dzisiaj nie ma żadnej wysypki.....codziennie jemy już od 2 tygodni deserki z jogurtami. Trzymam wiec kciuki żeby się nic nie wydarzyło.

A jednak może będzie smakoszem - wczoraj zjadł krem ze szparagów.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez właśnie różne opinie czytałam o miodzie i zgłupiałam...
te bakterie co piszesz Magdziarko wykryto w USA i było tylko kilka przypadków tego wstrząsu, które zakończyły sie tragicznie ( w Polsce wg Polskiego Towarzystwa Pszczelarskiego nie odnotoano), reakcji alergicznych raczej nie mieliśmy (no może po kilka krostek, ale juz dawno i nie wiemy od czego...)

Magdziarko a ten niejadek to do Dobrusi przeszedł :dry: dziś zjadła mi 40 ml kaszki i 40 ml zupki (je ze smakiem, aż tu nagle koniec i juz nic się jej nie wcisnie... )
łazi zła jak osa, bo głodna pewnie, cyca tylko chwilke ciamka, a nie będe jej przecież co pół godz. dawać...

Do góry