reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Porcję 250 ml budyniu można przygotować w następujący sposób: w 50 ml wody rozprowadź pełną łyżeczkę mąki ziemniaczanej i pół łyżeczki cukru, wlej do 100 ml wrzącej wody i gotuj przez 2–3 minuty mieszając. Odstaw do ostygnięcia. W 100 ml przegotowanej i przestudzonej wody rozpuść odmierzoną ilość mleka modyfikowanego na porcję 250 ml, a następnie dokładnie wymieszaj z ugotowanym i ostudzonym budyniem. Taki deser będzie z pewnością bardzo smaczny i zdrowy.

reklama
Z tym żywieniem to są różne opinie Według tych nowszych schematów podobno wcześniej sie wszystko podaje ale były i będą różne opinie na te tematy.
Już kiedyś było raz - parcie na karmienie cycem , potem znowu że cyc ble a potem znowu cyc cyc i jeszcze raz cyc. Trzeba troszkę intuicji pomieszać z rozsądkiem i wyjdzie nam z tego równania coś sensownego.
Mojego siostra też pierwsze dziecko kapała w przegotowanej wodzie i on ma alergię skórną - to samo - za bardzo nie trzeba chuchać i przesadzać

Szkoda słów....:confused2:
Ja nie udzielałam się na forum październikowym :no: tylko tutaj wyraziłam swoje zdanie choć może byłam zbyt szczera ale nie żałuję tego

przepraszam tylko Was Drogie Koleżanki, że swoimi słowami naraziłam Was i nasz wątek na złość i nieprzychylne słowa ze strony innych mam :(
cieszę się, że nasze rozważania nie uszły ich uwadze a i dało to do myślenia :tak: mam nadzieję :sorry:
poza tym nie czytałam tej książki zawsze decyzje odnośnie jadłospisu konsultuję z pediatrą ale jeśli jest tak jak pisała Agacinka to nie czytały jej zbyt dokładnie :no:

Zmieniając temat i kończąc ten nieszczęsny :-p chciałam zapytać się Was drogie mamy jakiego mleczka dodajecie do kaszki? Jutro i tak spytam pediatrę jednak chciałabym znać też Wasze opinie :-)

Ostatnia edycja:
Ja od 5 dni dodaję Bebilon HA 2. Tak jak pisała Kasiau, najpierw mieszałam z mleczkiem początkowym. Teraz już tylko 2. Ale u nas nie ma to aż takiego znaczenia. Mały zjada raz dziennie gęsty kleik zrobiony na 90 ml mleczka...czyli niedużo. A tak poza tym cyc:tak:

reklama
Do góry