reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Magdziarko, może jeszcze brukselka?
A żółtka jeszcze nie daję. Ale ja zaczęłam dawać Stasiowi jedzonko dużo później niż większość z Was.

reklama
Dziewczyny,a propos glutenu i brzydkich kupek.Musze sie ze wstydem przyznac,ze nie wiem jaka kupa jest ''brzydka'' (oprocz takiej ze sluzem czy krwia).Bo np.Maja od jakiegos czasu robi czasem takie dziwne kupki,ktore maja dwa oddzielne kolory.Nie wiem czy dobrze potrafie to wytlumaczyc-np.wiekszosc jest ciemnobrazowa,a pod koniec duuuuzo np pomaranczowa.Albo cala zielona.
Pomozecie?Bo zapomnialam tez pediatry wczoraj zapytac.

Dziewczyny,a propos glutenu i brzydkich kupek.Musze sie ze wstydem przyznac,ze nie wiem jaka kupa jest ''brzydka'' (oprocz takiej ze sluzem czy krwia).Bo np.Maja od jakiegos czasu robi czasem takie dziwne kupki,ktore maja dwa oddzielne kolory.Nie wiem czy dobrze potrafie to wytlumaczyc-np.wiekszosc jest ciemnobrazowa,a pod koniec duuuuzo np pomaranczowa.Albo cala zielona.
Pomozecie?Bo zapomnialam tez pediatry wczoraj zapytac.

No właśnie też się zastanawiałam co oznacza "brzydka kupa" :zawstydzona/y:... Ola też robi dwukolorowe... czasami zielone... Podałam wczoraj obiad z glutenem i czekam na tą pierwszą kupę... w sumie powinna już być, bo od dłuższego czasu robiła nawet dwie przed południem a tu dziś nic...:zawstydzona/y:

trzeba obserwowac malca. I tak kupa moze byc dwukolorowa a brzydka to taka ze jest innej konsystencji np zawsze maluch robi gesciejsze a tu nagle rzadka. albo robil zielone a zrobila sie jasno zielona taka wrecz blada. Na pewno kupska przy stalym jedzeniu beda inne niz na samamym mleczku.

A ja już wprowadzilam wszystkie mieska Nadii, i nic jej nie jest, zjada wszystkie obiadki z apetytem, od jakiegos czasu daje jej jabłuszko z biszkoptami i też nic jej nie jest - ufff całe szczeście ...
A co do kupek to faktycznie jak mówi Magdalenkol to znaczy zgadzam się :-D

Mój Jasio jak wprowadzam mu jakiś nowy składnik w jadłospisie to robi zieloną kupkę (taka stałą) a jak je więcej mleka jest rzadsza poza tym jak zje dużo jabłka i marchwi jest pomarańczowa. Wydaje mi się, że brzydka kupa to właśnie ta ze śluzem, krwią trzeba uważać na białą i czarną (tak czytałam- nie wiem)

Kuba też je już prawie wszystko. A z tymi kupkami to wyprzedziłyście moje pytanie:-) Dokształaciłam się dzieki Wam w tym temacie, a też zastanawialam się jak to z nimi jest. ale wychodzi na to, że Kuba ma prawidlowe:-)

trzeba uważać na białą i czarną (tak czytałam- nie wiem)
Bezbarwna, biała kupka świadczy o przeszkodziwe w spływaniu żółci do przewodu pokarmowego. Czarny kał może świadczyć o krwawieniu do światła przewodu pokarmowego, ale w wyższych odcinkach- krew została już przetrawiona. Obydwa objawy bardzo niepokojace i wymagające koniecznie konsultacji. Oczywiscie kupka jest także czarna przy podawaniu żelaza.

reklama
Dzieki dziewczyny-wiec chyba nie musze sie na razie martwic.Gluten podaje odkad skonczyla 6 miesiecy,w daniach sloiczkowych.

Do góry