reklama
azile29
Czerwcowa mama'08
Idusiu dzięki za odpowiedz
Magdziarko ja nie podaje zółtka. Niestety spróbuje moż około roczku, bo jak sama zjem więcej jajek to małego sypie.
A tak wogóle to mój mały wysypany na całego , teraz po antybiotyku jeszcze gorzej i tak naprawde to nie wiem dlaczeg?
Magdziarko ja nie podaje zółtka. Niestety spróbuje moż około roczku, bo jak sama zjem więcej jajek to małego sypie.
A tak wogóle to mój mały wysypany na całego , teraz po antybiotyku jeszcze gorzej i tak naprawde to nie wiem dlaczeg?
A ja mam pytanie. Z czego gotujecie zupki. Bo ja na razie daje tylko dynie i ziemniaki i zastanawiam sie co tutaj dodać.
marchewka, pietruszka, brokuły, buraki, ziemniaki,por, seler, mięsko - oczywiście nie wszystko na raz :-)
niestety moga byc z tym zwiazane, ale nie musza, kurcze a nie macie tam jakiegos dobrego alergologa, a moze sie w Polsce zapiszesz na wizyte? Lepiej zmienic to mleczko jak nie pomoze zawszesz mozesz wrócic do poprzedniego. a swoja droga co onie sie tak boja tej NUTRY? Czytałam opracowanie pewnej znanej alergolog, która pisala ze uwaza ze wszystkie nawet zdrowe noworodki powinny byc w dzisiejszych czasach karmione hydrolizatami (jesli nie jedza cyca bo to wiadomo ze najlepsze), i dopiero jak maja kilka miesiecy powinny jesc HA bo jelitka dojrzewaja. Ale moja alergolog uwaza ze to przesada ze wystarczy HA.
Gluszku no wlasnie jak bede w Polsce w lutym to pojde na wizyte do alergogologa... oni pewnie tez maja jakichs ale musialabym dostac skierowanie od GP a on nie widzi podstaw do tego twierdzi ze to "egzema - niedojrzala skora nie zatrzymuje wilgoci, wyrosnie do 5 lat" i daje masci ze sterydami mleka nie zmieni a sama moge kupic jedynie sojowe a jak to bialko to przeciez nic nie da...a maly ma juz teraz tez na brzuszku i drapie sie biedny :-(
jak ktos zna dobrego alergologa we wroclawiu bardzo prosze o namiary
marlena nad
:)
Wilmek,a moze masz namiary na jakas polska klinike w Anglii?rozmowa z pediatra lub GP naprawde pomaga nasi polscy lekarze maja troszke inne doswiaczenie i nie boja sie mowic co zrobic jak pomoc dzidziulkowi przepisza ci leki i mleko na prywatna recepte jak masz MC to powinnas z tymi receptami udac sie do swojego GP i on wtedy przepisze ci to samo jeszcze raz tylko na MC recepcie,pozdrawiamniestety moga byc z tym zwiazane, ale nie musza, kurcze a nie macie tam jakiegos dobrego alergologa, a moze sie w Polsce zapiszesz na wizyte? Lepiej zmienic to mleczko jak nie pomoze zawszesz mozesz wrócic do poprzedniego. a swoja droga co onie sie tak boja tej NUTRY? Czytałam opracowanie pewnej znanej alergolog, która pisala ze uwaza ze wszystkie nawet zdrowe noworodki powinny byc w dzisiejszych czasach karmione hydrolizatami (jesli nie jedza cyca bo to wiadomo ze najlepsze), i dopiero jak maja kilka miesiecy powinny jesc HA bo jelitka dojrzewaja. Ale moja alergolog uwaza ze to przesada ze wystarczy HA.
Gluszku no wlasnie jak bede w Polsce w lutym to pojde na wizyte do alergogologa... oni pewnie tez maja jakichs ale musialabym dostac skierowanie od GP a on nie widzi podstaw do tego twierdzi ze to "egzema - niedojrzala skora nie zatrzymuje wilgoci, wyrosnie do 5 lat" i daje masci ze sterydami mleka nie zmieni a sama moge kupic jedynie sojowe a jak to bialko to przeciez nic nie da...a maly ma juz teraz tez na brzuszku i drapie sie biedny :-(
jak ktos zna dobrego alergologa we wroclawiu bardzo prosze o namiary
mata-kow
mama do kwadratu :)
A mi mała jeść innego jedzonka nie chce i nawet ulubiona dotąd zupka marchewkowa z ryżem jest beee. Zjada na siłe z 3 - 4 łyżeczki (ale takie co daję już do buźki, nie ze słoiczka ) a było tak ładnie, wcinała ponad pół słoiczka czy w takiej sytuacji wprowadzać drugi posiłek zamiast mleka? Juz głupia jestem...
marlena nad
:)
Mata moja Mania jadla zupku rozne i wiesz kilka dni temu nie chciala wogole zaciskala usteczka i sie denerwowala i dzisiaj po chyba 5 dniach zjadla caly maly sloiczek
joasiek1977
Mamusia Oleńki :)
Miałam dokładnie to samo kilka dni temu, na szczęście Ola już się naprawiłaMata moja Mania jadla zupku rozne i wiesz kilka dni temu nie chciala wogole zaciskala usteczka i sie denerwowala i dzisiaj po chyba 5 dniach zjadla caly maly sloiczek
Biedaczka straciła też na wadze, a należy do wagi lekkiej(około 7kg).
Mam pytanie, podajecie swoim dzieciaczkom coś do picia - soczki, wodę, herbatki...? Piją chętnie? Bo dla mojej małej 10ml wypić w ciągu dnia to i tak wyczyn... a chyba powinna, bo je mleko modyfikowane... Jak myślicie?
reklama
azile29
Czerwcowa mama'08
Właśnie mata u mnie też od kilku dni był problem z jedzeniem. ja to wszystko przypisuje ząbkom. Dzis domiś juz zjadł 150 . Ale przecież potrafił juz zjadać i 200ml. Daj czas małej i się nie mart, bądz cierpliwa i wytrwała.
Podziel się: