reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

magdziarko ja również żółtko daje może nie za często ale raz dałam normalnie do zjedzenia a raz zmiksowałam z obiadkiem...

reklama
Idusiu dzięki za odpowiedz:tak:
Magdziarko ja nie podaje zółtka. Niestety spróbuje moż około roczku, bo jak sama zjem więcej jajek to małego sypie.
A tak wogóle to mój mały wysypany na całego , teraz po antybiotyku jeszcze gorzej i tak naprawde to nie wiem dlaczeg?:baffled:

niestety moga byc z tym zwiazane, ale nie musza, kurcze a nie macie tam jakiegos dobrego alergologa, a moze sie w Polsce zapiszesz na wizyte? Lepiej zmienic to mleczko jak nie pomoze zawszesz mozesz wrócic do poprzedniego. a swoja droga co onie sie tak boja tej NUTRY? Czytałam opracowanie pewnej znanej alergolog, która pisala ze uwaza ze wszystkie nawet zdrowe noworodki powinny byc w dzisiejszych czasach karmione hydrolizatami (jesli nie jedza cyca bo to wiadomo ze najlepsze), i dopiero jak maja kilka miesiecy powinny jesc HA bo jelitka dojrzewaja. Ale moja alergolog uwaza ze to przesada ze wystarczy HA.
Gluszku no wlasnie jak bede w Polsce w lutym to pojde na wizyte do alergogologa... oni pewnie tez maja jakichs ale musialabym dostac skierowanie od GP a on nie widzi podstaw do tego twierdzi ze to "egzema - niedojrzala skora nie zatrzymuje wilgoci, wyrosnie do 5 lat" i daje masci ze sterydami :angry:mleka nie zmieni a sama moge kupic jedynie sojowe a jak to bialko to przeciez nic nie da...a maly ma juz teraz tez na brzuszku i drapie sie biedny :-(
jak ktos zna dobrego alergologa we wroclawiu bardzo prosze o namiary:tak:

niestety moga byc z tym zwiazane, ale nie musza, kurcze a nie macie tam jakiegos dobrego alergologa, a moze sie w Polsce zapiszesz na wizyte? Lepiej zmienic to mleczko jak nie pomoze zawszesz mozesz wrócic do poprzedniego. a swoja droga co onie sie tak boja tej NUTRY? Czytałam opracowanie pewnej znanej alergolog, która pisala ze uwaza ze wszystkie nawet zdrowe noworodki powinny byc w dzisiejszych czasach karmione hydrolizatami (jesli nie jedza cyca bo to wiadomo ze najlepsze), i dopiero jak maja kilka miesiecy powinny jesc HA bo jelitka dojrzewaja. Ale moja alergolog uwaza ze to przesada ze wystarczy HA.
Gluszku no wlasnie jak bede w Polsce w lutym to pojde na wizyte do alergogologa... oni pewnie tez maja jakichs ale musialabym dostac skierowanie od GP a on nie widzi podstaw do tego twierdzi ze to "egzema - niedojrzala skora nie zatrzymuje wilgoci, wyrosnie do 5 lat" i daje masci ze sterydami :angry:mleka nie zmieni a sama moge kupic jedynie sojowe a jak to bialko to przeciez nic nie da...a maly ma juz teraz tez na brzuszku i drapie sie biedny :-(
jak ktos zna dobrego alergologa we wroclawiu bardzo prosze o namiary:tak:
Wilmek,a moze masz namiary na jakas polska klinike w Anglii?rozmowa z pediatra lub GP naprawde pomaga nasi polscy lekarze maja troszke inne doswiaczenie i nie boja sie mowic co zrobic jak pomoc dzidziulkowi przepisza ci leki i mleko na prywatna recepte jak masz MC to powinnas z tymi receptami udac sie do swojego GP i on wtedy przepisze ci to samo jeszcze raz tylko na MC recepcie,pozdrawiam

A mi mała jeść innego jedzonka nie chce i nawet ulubiona dotąd zupka marchewkowa z ryżem jest beee. Zjada na siłe z 3 - 4 łyżeczki (ale takie co daję już do buźki, nie ze słoiczka :sorry2:) a było tak ładnie, wcinała ponad pół słoiczka :dry: czy w takiej sytuacji wprowadzać drugi posiłek zamiast mleka? Juz głupia jestem...

Mata moja Mania jadla zupku rozne i wiesz kilka dni temu nie chciala wogole zaciskala usteczka i sie denerwowala i dzisiaj po chyba 5 dniach zjadla caly maly sloiczek:tak:

Marta pamietasz jak ja pisałam że Antoś nic nie je i tak było z miesiąc słowo...zjadał po 50 ml na posiłek a od 3 - 4 dni je po 150...widocznie tak bywa...

Mata moja Mania jadla zupku rozne i wiesz kilka dni temu nie chciala wogole zaciskala usteczka i sie denerwowala i dzisiaj po chyba 5 dniach zjadla caly maly sloiczek:tak:
Miałam dokładnie to samo kilka dni temu, na szczęście Ola już się naprawiła :tak:
Biedaczka straciła też na wadze, a należy do wagi lekkiej(około 7kg).
Mam pytanie, podajecie swoim dzieciaczkom coś do picia - soczki, wodę, herbatki...? Piją chętnie? Bo dla mojej małej 10ml wypić w ciągu dnia to i tak wyczyn... a chyba powinna, bo je mleko modyfikowane... Jak myślicie?

reklama
Właśnie mata u mnie też od kilku dni był problem z jedzeniem. ja to wszystko przypisuje ząbkom. Dzis domiś juz zjadł 150 . Ale przecież potrafił juz zjadać i 200ml. Daj czas małej i się nie mart, bądz cierpliwa i wytrwała.

Do góry