reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych Maluszkow

fiszbina z Szymonkiem to dluuuuuuga historia, maly Tadek Niejadek :-(

buzi@k zwaz kluseczke i pochwal sie jak rosnie :-) no i zobacz przetwlaiscie te 3 miesiace, gratulacje :tak:, klopotami malzenskimi sie nie przejmuj, zawsze tak jest jak sie cos wali to wszystko na raz i za chwile wraca do normy, obydwoje jestesmy napewno zestresowani i przemeczeni, wszystko bedzie dobrze :-)

reklama
Piotruś wypija co około 4 godzinki 150 mleka. Ostatnio przestał się upominać o jedzenie - nie płacze tak jak kiedyś. Poprostu jak już zbliżają się 4 godzinki to Go karmię i tyle. Czasem marudzi, że jest głodny, ale rzadko. A herbatki wypija około 100 ml na dzień. Jak się karmi sztucznie to zaleca się podawania herbatki.

U mojego Mikolajka kolki ustaly! Zrezygnowalam calkowicie z nabialu i stosuje probiotyki. Teraz musze jesc duzo miesa i lykac wapno. Wiecie moze co jeszcze mam jesc aby uzupełnić braki- lekarz mi niewiele doradzil...
Jeszcze dostalam od cioci z Niemiec mleko Aptamil Comfort i Aptamil PRE (podobno odpowiednik Bebilonu). Nie wiem tez czy moge sama go pic (zeby uzupelnic niedobory wapnia) czy zaczekac az bede przyrzadzac dania wlasnie na tym mleku. Czy ktoras z was moze spotkala sie z takim mlekiem ( mam problem z tlumaczeniem...)

Adas buziaki :-)
Z mężem już doszliśmy do porozumienia to był tylko chwilowy kryzys ale jest już dobrze a nawet bardzo dobrze.;-)
Byłam wczoraj na ważeniu i Szymon znowu ładnie przybrał przez 11 dni 380g :-) postanowiłam, że będę go dokarmiać jak dotąd bo służy to i jemu i mi.
Nie będę się już zastanawiać dlaczego on tyje przy minimalnym dokarmianiu a na samej piersi nie po prostu tak jest i już, muszę przyjąć to do wiadomości.
Postaram się jak najdłużej utrzymać laktacje ale faktycznie i tak długo dałam radę.
Ściąganie jest trochę męczące ale jakoś sobie radzę.

Agawina ja łykam tylko wapno i nie wieczy czy coś jeszcze można.

buzi@k Suuuuper ze wszystko sie ulozylo :-) dzielna dziewucha z Ciebie.

Agawina Aptamil i Bebilon oprocz podobnego wygladu pudelka nie maja nic wspolnego, Bebilon to cos w stylu podróby :szok: Nie wiem jak picie takiego mleka wplynie na Ciebie, moj Adas go pije (ale zwykly niebieski Aptamil) i jemu sluzy, ja z kolei za kazdym razem jak probuje przed podaniem to od razu w brzuchu mi sie wierci wiec pewnie jak bym wpila szklanke to bym z toalety nie wyszla :-D Napisz jaki kolor maja opakowania Aptamilu Comfort i PRE bo w Angli chyba inaczej sie nazywaja to moze cos bede w stanie pomoc. Aaaaa i slyszalam plotke ze takie mleko jest szkodliwe na zeby, wiec trzeba je czesto i dokladnie myc, ile w tym prawdy to nie wiem.

A u mnie jeszcze dodatkowy problem się pojawił. Dzisiaj Mateuszek odmówił jakiegokolwiek pokarmu z butli. Tylko cyś. Jak mu daje mleczko to bąble z niego robi i pluje :baffled: A to znaczy, że jak nie zacznie pic butli to jestem na dobre z małym uwiązana :-(
Martwi mnie również to że moje piersi są baaardzo nierówne. Lewa prawie jak u Pameli a druga tak o rozmiar mniejsza. Zaczynam karmienie od tej mniejszej by pobudzić ją do większej produkcji pokarmu i nie wiem czy się uda.
Ale po dzisiejszym dniu jakoś bardzo zobojętniałam, już mi jest wszystko jedno.

pozdrawiam
Clue

clue u mnie jest tak samo z piersiami, prawa jak arbuz a lewa jak pomarancza:-) ale mala z obu sie najada, jak prawa mam pelna to mi nie malo peknie, a lewa to tylko lekko nabrzmiala jest, i tak mam caly czas
A moze malemu mleko nie smakuje, albo moze za mala dziurka w smoczku i nie chce leciec

adas13- odstawwilam to mleko (Aptamil) bo maly dostal kolki- chyba ma uczulenie na bialko krowie( wczesnie nie jadlam nic z nabialu i bylo przez pare dni dobrze). Do tego doszlo zaparcie- 6 dni nie robi kupki :(. PODOBNO TO NORMALNE ale znowu zaczyna marudzic.Lekarz tez nic madrego nie wymyslil...

Dziewczyny, nie pamiętam w którym wątku było podane co jeść jak karmi się piersią a mały ma uczulenie na bialko.

reklama
Dziewczyny, nie pamiętam w którym wątku było podane co jeść jak karmi się piersią a mały ma uczulenie na bialko.

w tym parę stron wcześniej :tak:
Ja od paru tygodni w kółko jem to samo :baffled: już się przyzwyczaiłam ale od czasu do czasu mam napad i wtedy zjadam po kryjomu np. czekoladę :sorry2: trochę boje się wprowadzać nowe produkty.
Moje codzienne menu to chleb żytni 100% z dżemem: brzoskwiniowym, morelowym, porzeczkowym lub wędliną drobiową, ryz, ziemniaki, mięso gotowane kurczak, indyk, wieprzowina do tego marchewka gotowana lub buraczki, jabłka, banany ostatnio jem dużo białek kiełbasy z buraczkami i odrobiną musztardy, piję soki jabłkowe, winogronowe.
Wkleję Ci jeszcze to co napisała mi dziewczyna na innym forum.

Do góry