reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych Maluszkow

DOMBAR ja stosuje na rozstepy bo jeszcze mi trche zostało ale nie będe dokupowała więcej tylko kupie cos na celuli albo poprostu balsam nawilzający ujędrniający:tak:

A wiece co ja dzis małego musiałam dokarmiac butelka w nocy. Wczoraj siedział na cycu od 17-19.00 pózniej była kąpiel i znowu cyc od 20-22.00 juz tym razem druga pierś i było mu mało, więc dałam mu butle 30ml mało i nastepne 20 ml i dopiero poszedł spać, w nocy tez zjadł ok 50ml i spał do rana, nie wiem czy mam za mało pokarmu czy co? rano jak sie obudziłam to to mleko mi sie lało,więc chyba nie mam aztak mało, nie wiem co robic dopiero jutro przychodzi połozna więc dopytam, ale ostatnim razem mówiła że pokarmu mam wystarczająco:no:

reklama
Tajchi a jakim mlekiem karmisz malenstwo??? bo my odstawilismy NAN i juz nie ma zaparc i wzdec, wszystko ustalo, jak narazie na cycu, ale mala bardzo czesto je, i boje sie ze jak trzeba bedzie ja dokarmic to nie bede miala czym bo NAN juz jej nie podam

A my wcinamy bebilon... Położna powiedziała, że najlepszy. Narazie nie widzę żadnego uczulenia. Kolek nie mamy, ale trochę z kupkami problem. Jednak pediatra powiedziała, że jak się karmi sztucznym mlekiem to i do 3 dni dziecko może kupek nie robić. Jak widzę, że się męczy, to albo mu czopek daję (ale to już naprawdę w wyjątkowej sytuacji aby Go nie przyzwyczaić), albo lekko termometrem stymuluję. Staram się jednak masować brzuszek i kłaść na brzuszku aby mu pomóc. Dziś poszło szybko. ;)

tajchi jezeli masz odciagacz to sprobuj sobie odciagnac mleko i zobaczysz ile masz w piersiach. Ja robilam test i prawa zaczyna coraz mniej produkowac, zdolalam spuscic tylko 40ml :-( za to lewa jest jak studnia bez dna :eek: oczywisie sciagniete mleo sie nie zmarnowalo, dalem w butli na noc zeby sprawdzc ile maly pomiesci i wyssal ok 50ml

Nasz Staś cały czas na cycusiu, pokarmu jest dużo, aż czasami nie zdąży połykać ;-), ale mam jedno pytanie do Niki.
Niki powiedz kochana jak u Twojego Bartusia objawiła się alergia pokarmowa?
Bo mojemu kilka dni temu wyskoczyla taka kaszka na buźce pod skorą i trochę się niepokoję. Teraz zanim coś zjem to 3 razy oglądam...

Ja mam mały problem z karmieniem Juleczki.
Momentami pokarmu mam tak duzo, ze Niunia nie nadaza polykac i sie ksztusi, a ja wtedy ze strachu, zeby nic jej sie nie stalo palpitacji serca dostaje. Da sie cos z tym zrobic ??

Kiriam mały miał pokrzywkę na buzi, brzuszku i pupie, często i sporo ulewał (naprawdę sporo! i po karzdym posiłku! ) no i ten niski przyrost wagi... pediatra od rzau po tych obiawach wiedziała co i jak:tak:. po odstawieniu alergenu objawy ustąpily:-)
Martynaq może trochę odciągnij a później przystaw malutką:tak:

adas13 no juz tak własnie słyszałam,że tak powinnam zrobić,ale najpierw wczoraj duuuużo jadlam i dzis mi starczyło pokarmy na każde małego zawołanie:-)

madzik ja karmie (raz to zrobiłam)mlekiem kupowanym w Anglii" Aptamil" mały ładnie zjadl nic mu po nim nie było.

Dziś była nocka udana mały jadł i spal, troszke oszukalam Go smokiem bo na cycu wisi dopóki nie uśnie, a tak to, to pół godziny -godziny cyc i potem smok i nawet troszke sie przespalam:-D

reklama
Hej Babeczki
my znow po przejsciach w srode dostalam zapalenia piersi (zasnelam z malyn na piersiachi mi jedna przygniutl) temperatura 39,7 musialam brac apap strasznie sie namordowalam koszmar ale dzis juz temperaturka 37,6 i mam nadzieje ze zacznie juz isc systematycznie w dol.... nie zycze nikomu......
Taichi a moze jak Maly zje jedna piers podawaj mu druga moj na sniadanie i na kolacje robi sobie taki zapas i potem spi ze 3h jak zaczniejsz dokarmiac to szybko sie przyzwyczai i twoje piersi przestana tyle produkowac pozatym polozna mi mowila ze jak czuje takie flaczki zamiast piersi to przed karmieniem wypic z pol litra.... poprobuj..... ja ide walczyc z tluczona kapusta pa Mamusie dbajcie o cycusie:sorry:

Do góry