reklama
kachasek
matka-wariatka :)
no to chyba dobrze, koleżanka musiała biegać odciągać, bo jej się lało po koszuli, a że stroje służbowe mamy takie, że nawet jak wyschnie, to zostają perfidne plamy, to był dla niej koszmar (dobrze, że obowiązkiem jest żakiet, to trochę zakrywał koszulę) a klientów guzik obchodzi, że dziewczynie cycki rozrywa (a przecież nie będzie sie tłlumaczyć) więc czasem ładnie ją zalewało
Wg nowego schematu żywienia u niemowląt karmionych piersią od 5 mies. należy wprowadzać zupki bądź przeciery jarzynowe z dodatkiem 2-3 g kaszki mannej na 100 ml.dziewczyny wy pewno juz ten temat przerobilyscie ale ja jestem nowa w czerwcowych mamach wiec wybaczcie jesli sie powtarzam, chcialam zapytac co wprowadzilyscie najpierw do menu waszych maluszkow? owocki czy kaszke?
Owoce i soki dopiero od 7 miesiące.
Kaszki też od 7 miesiąca. Czytałam, że niemowlę karmione piersią nie powinno dostawać dużej ilości kaszki przed 7 miesiącem (za ciężko dla żołądka zwłaszcza na noc). Można do mleka dodawać kleik ryżowy.
My od 4 miesiąca na noc dajemy Bebiko1 i 1-2 miarki kleiku ryżowego (zalecają mleko 1 do końca 6 miesiąca). Tomek śpi po nim nawet 7 godzin.:-)
My od 4 miesiąca na noc dajemy Bebiko1 i 1-2 miarki kleiku ryżowego (zalecają mleko 1 do końca 6 miesiąca). Tomek śpi po nim nawet 7 godzin.:-)
Annie, myślałam, że Ty karmisz piersią.
My też próbowaliśmy podać Bebiko na noc, niestey Staś pluł dalej niż widzi Ale kleik ryżowy można chyba dodawać też do mleka matki??? Muszę wypróbować....
nafnia
Fanka BB :)
dzieki za odpowiedzi, troche zaczelam panikowac bo chyba przechodzimy maly kryzys laktacyjny, balam sie ze moze mala bedzie glodna itd
esia ja tez mam nadzieje karmic mala tylko piersia jeszcze przez miesiac,czyli do konca szostego miesiaca, a potem wprowadzac nowinki i dokarmiac piersia, mam nadzieje ze wytrwamy, ze znow bedziem miec duzo mleczka ;-)
esia ja tez mam nadzieje karmic mala tylko piersia jeszcze przez miesiac,czyli do konca szostego miesiaca, a potem wprowadzac nowinki i dokarmiac piersia, mam nadzieje ze wytrwamy, ze znow bedziem miec duzo mleczka ;-)
reklama
NUNA
Fanka BB :)
dziewczyny powiedzcie mi czy jest to mozliwe zeby po 4 miesiacach było mleko w piersiach i czy jest sens wrócic do cycka kiedy mały jest karmiony butla od kąd skonczył 1 miesiąc bo nie wiem jak dobrze przycisne cyca to cos tam leci z niego a dodam ze mały ma juz zęby na dole i oczne dwa i jedynki mu idą górne dwie (ała)
Podziel się: