reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie naszych bąbelków

Nie no, to wiem ;-) Bardziej zaskoczyła mnie gwałtowność zmiany - bo przejście z 7-8 na 1 to dość drastyczne :dry:

Czyli zupka pochłonięta? Gratulacje! :-)

reklama
Nie no, to wiem ;-) Bardziej zaskoczyła mnie gwałtowność zmiany - bo przejście z 7-8 na 1 to dość drastyczne :dry:

Czyli zupka pochłonięta? Gratulacje! :-)

Esia moim zdaniem to zupełnie w porządku. Staś - do momentu wprowadzenie kaszki - robił qpę po 8 razy dziennie, moja mama była przerażona, twierdziła nawet, że moje mleko jest za tłuste:baffled: i to jest przyczyna, pediatra powiedziała, że wszystko ok, i żeby się nie przejmować. Jak skończył 4 miesiące i dostał kaszę zmiana była tak samo gwałtowna jak u Was z 8 zrobiła się jedna i również na to pediatra powiedziała, że jest OK.
Wydaje mi się, że jeżeli chodzi o qpy to normy są baaaardzo elastyczne;-)

Annie, Staś właśnie pochłonął 180ml mleka z kleikiem ryżowym:tak:
Ciekawe jak długo pośpi:-)

Toska pochwal się jak długo spał Staś po kaszce??

A u nas chyba kryzys laktacyjny:-(
Mały jest strasznie marudny w ciągu dnia, w nocy budzi się co godzinę i cały czas chce cyca.
Wczoraj wieczorem róbowałam go nakrmić Nan'em, ale nie chciał pić.Nie wiem, czy mu nie smakowało, czy jest jakiś inny powód jego niezadowolenia.

Ja wczoraj zrobiłam Maksiowi kleik kukurydziany ze 150ml mleka i... wydarł się na mnie :szok: musiałam dorobić 100ml :nerd:

dziewczyny a czy kaszki ryżowe można podawać? one chyba nie zawieraja glutenu??

Siwucha spokojnie mozesz podawac kaszki ryzowe lub kukurydziane,nie zawieraja one glutenu,te na mleku modyfikowanym są gotowe do spozycia po wymieszaniu z wodą,sama ryzowa do przygotowania z wodą i mlekiem Twoim lub modyfikowanym

buziaki:tak:

Bo ja przechowuję swoje odciagnięte w zamrażalce w lodówce i tam jest nie wiecej jak -8 st
czy mogę je przechowywać przez 3 miesiące??
Bo właśnie dzisiaj wyciagnęłąm takie z września

reklama
szczerze to trzeba bylo sprawdzic w necie lub poczekaj jak ktoras z dziewczyn Ci odpisze bo ja nie mam zielonego pojecia,Julcia od 2 miesiąca zycia jest na modyfikowanym wiec nawet nie interesowalam sie jak dlugo mozna przechowywac mleko w zamrazalniku:tak:

Do góry