reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych bąbelków

Ja również uważam, ze w tym wieku nie ma czegoś takiego jak za duzo mleka. Dostałam nawet rozpiskę od mojej lekarki wg której do 6 m-ca zycia :szok:dziecko powinno jeść tylko mleko, a rozszerzać diete powinno się od 7-8 m-ca.

Zosia dokładnie tak miała. :tak:

A co do mleczka to wczoraj pierwszy raz dostała momdyfikowane. Wypiła od strzału 110 ml więc dużo jak na nią.
Zosia mleczko dostaje rano koło 8 potem o 10 sinlac na mleczku potem między 15-17 (czasem raz czasem dwa razy) a potem już na dobranoc. W nocy na cycusia budzi się dwa razy.

reklama
mam pytanie do dziewczyn, których dzieci przesypiają całe nocki - o której godzinie macie ostatnie karmienie i o której jest poranne?
Kurcze, to do mnie to pytanie :-D Nareszcie :-D:-D:-D
kachasku Piotruś cyca ok. 20-20.15 i od 2 dni dostaje jeszcze troszkę kaszki hipp "na dobranoc" (bo coś posucha się w cycach zrobiła...). Śniadanie (jeszcze cyc ale chyba też coś zacznę dodawać...) zależnie od godziny uśnięcia - jeśli zaśnie koło 21 to je między 6.30 a 7. Jeśli później, to bywało nawet że koło 8 (godzina kolacji jest niezmienna).

dzięki za odpowiedzi:tak: Michał dostaje na noc (ok 19:30-20:00) butlę sztucznego z kleikiem (jakieś 230ml - wody jest 210) i wytrzymuje góra do 3:baffled: potem śniadanko (cyc) ok 7-8 i mniej więcej 10-11 jest głodny, więc dostaje kaszkę
ale głównie chodziło mi o to, czy dzieci w tym wieku są w stanie przespać dłużej niż te 8 godz:sorry:

Mój szkrab za to wogóle nie chce mleka....:-(, dotychczas karmilam piersia i bylo wszytsko w porzadku (plus zupki) ale dwa tyg temu mialam nieplanowana operacje, wiec nawet nie zdazylam odciagnac mleczka na pozniej. Filip podczas mojej nieobecnosci nie tolerowal mleka modyfikowanego. Maz probowal roznego rodzaju mleka ale to na nic, jedyne co przyswaja to kaszka na mleku modyfikowanym, oprocz tego zajada sie zupkami, deserkami i uwielbia soczki. Ja o dziwo do konca nie straciłam pokarmu choc mam juz niewiele, ale jak pokazuje malemu cyca to on sie usmiecha i lapie raczka, chyba juz calkiem zapomnial co z tym fantem sie robi :baffled:.

Nie sadzilam ze w przeciagu dwóch tyg zapomni o cycu ktory byl dla niego najwazniejszy......
Martwie sie ze moje dziecko nie pije wogole mleczka, czy to normalne? postanowilam wybrac sie do pediatry i skonsultowac to ale do wizyty jeszcze tydzien .

Filipianka spróbuj dodawać coś do mleka:tak: może z owocami lepiej wejdzie:blink: potem powoli ograniczaj dodatki do mleka i może w ten sposób dasz radę przemycić mleko maluszkowi
powodzenia

Filipianka napisz koniecznie, co powie pediatra, bo mam podobną sytuację. Wprawdzie jeszcze jedziemy na ostatnich oparach cycka, ale mleko modyfikowane za pierona nie wchodzi. Nan został prawie zwymiotowany. Dzisiaj kupiłam Bebilon i udało się wcisnąć Mu trochę Sinlacu, a potem kleiku zrobionego na nim. Za wiele tego nie było...

dzięki za odpowiedzi:tak: Michał dostaje na noc (ok 19:30-20:00) butlę sztucznego z kleikiem (jakieś 230ml - wody jest 210) i wytrzymuje góra do 3:baffled: potem śniadanko (cyc) ok 7-8 i mniej więcej 10-11 jest głodny, więc dostaje kaszkę
ale głównie chodziło mi o to, czy dzieci w tym wieku są w stanie przespać dłużej niż te 8 godz:sorry:

No właśnie są, z czego cieszę się tj. Esia :-D
Ania je po kąpieli- już rytuałem stała się kaszka Hippa owocowa i czasem trochę owoców ze słoiczka na zagrychę. Jeszcze niedawno popijała to mlekiem, ale teraz już nie chce. Zazwyczaj jest to 19:30-20. No i potem śpi 10h do 6, kiedy to wstaje z uśmiechem na twarzy i cierpliwie czeka na mleczko. Dopiero jak zobaczy białą butelkę to przypomina sobie o głodzie i rwie się jakby chciała zjeść mnie całą :-D

Powodzenia kachasem w szkoleniu Miśka!
Moja Ania miała etap przejściowy kiedy to spała właśnie do ok. 3, ale jak zmieniłam jej kolację na kaszkę popijaną mleczkiem to podarowała sobie tą pobudkę i dała nam się wyspać :)

dziewczyny ja nie miałam problemu z mlekiem modyfikowanym bo Eryk jadł każe, no ale nie mogliśmy się zdecydowac, które i sami próbowalismy wszystkich dostępnych na rynku i powiem wam że Bebiko i pachnie i smakuje najlepiej, co więcej moje koleżanki miały problemy podobne do waszych ich pociechy tez koniec końców wybrały to mleczko. Więc śmiało polecam Bebiko :)

dziewczyny ja nie miałam problemu z mlekiem modyfikowanym bo Eryk jadł każe, no ale nie mogliśmy się zdecydowac, które i sami próbowalismy wszystkich dostępnych na rynku i powiem wam że Bebiko i pachnie i smakuje najlepiej, co więcej moje koleżanki miały problemy podobne do waszych ich pociechy tez koniec końców wybrały to mleczko. Więc śmiało polecam Bebiko :)
:tak::tak::tak: zgadzam się co do bebiko:tak:
Michał też nie miał problemu z innymi, ale jak dla mnie bebiko jest najlepsze w smaku

już wiem, że 11 godzin w nocy bez żarełka to luzik:tak::-)

reklama
Do góry